2010/09/18

Matchboxon kívüliek: Majorette Motor Porsche Turbo

A Darda hátrahúzós mechanikával ellátott kisautóihoz hasonlóval a Majorette is rendelkezett. A Motor néven futó sorozatnak az 1980-as katalógusban találtam először nyomát, ahol egy képen meg is mutatják a belsejét. Működése nagyon ötletes, alapesetben nyugodtan tologathatjuk előre vagy hátra, a belső mechanika kihasználásához le kell nyomni az autót és úgy hátrahúzni. Elengedés után elég nagy tempóban távolodik el tőlünk, amiben segítségül van a hátsó kerekek gumi betétje. Természetesen nekem egy Porsche-t mintázó példányom van, ami egy kis matrica sérülést leszámítva kifogástalan állapotnak örvend, működését is tekintve. Formája nem követi szigorúan az eredeti arányokat, de összhatása nekem tetszik, aranyos kis játékszer.

Aranyosan torz
Nem rejti el a mechanikát
Szemléltetésképpen mellétettem egy normál sorozatú Porsche Turbo-t
A spoiler alatti lyukak létezésének okát homály fedi
Majorette 1980-as katalógusából egy részlet
A Porsche Turbo-t először az 1986-os katalógusban láthatjuk először. Ekkor már autópályákat is kínált hozzá a gyártó - A Darda-hoz hasonlóan.

1 megjegyzés:

beczl írta...

"A spoiler alatti lyukak létezésének okát homály fedi" Elvileg azért vannak rajta az említett lyukak, hogy hangosabb legyen a "motor" mechanikájának a hangja.