2010/04/12

Matchbox Lesney Edition - '75 Chevy Stepside Pickup

A 2010-es évre a Matchbox leváltotta a Superfast sorozatot, helyét a Lesney Edition névre keresztelt darabok veszik át. Sajnos nem nagyon van esély, hogy önszántukból átutazzanak a nagy pocsolyán (Értsd: csak az Egyesült Államokban kapható a sorozat.), de ezen már meg sem lepődünk. A sorozat legfőbb újdonsága, hogy fém alvázzal készülnek, mint a korai Matchboxok, valószínűleg a névválasztás is innen ered. A régi időket azonban nem csak ez, hanem a csomagolás is felidézi, ugyanis a blister és a doboz grafikája - az I típusú dobozt idézi -, színvilága is a hetvenes években használtakkal egyezik meg, többek között újra felbukkan a régi Matchbox logó is.

A Matchbox '75 Chevy Stepside Pickup-ról a lényeges információk a linkre kattintva olvashatóak, az 1-75-ös és a Lesney között tényleg csak az alvázban történ mélyreható változás, aminek anyaga műanyagról fémre változott. Ez a modell súlyának növekedése mellett az optikára is jótékonyan hatott, sokkal finomabbak a részletek. Fényezés terén is nagyon odatették magukat a tervezők, ugyanis az alap metálkék színt gazadagon feldobták fehérrel, valamint a világítótestek és a típusjelzések is festettek. A kerekekkel sem fukarkodtak, egy ritkán alkalmazott, de annál szebb kivitelű krómfelnivel dobták fel a látványt, nem is beszélve a gumikon olvasható Good Year feliratról, ami már régen került fel Matchbox kerékre. Úgy érzem nagyon beletaláltak ezzel a szériával a Mattelnél, remélem ez a lendület kitart a jövőben is.

Matchbox Lesney Edition - '75 Chevy Stepside Pickup
Nagyon szép, a régieket idéző doboz
Full extrás modell
Már nem a hétköznapok melós autója
Jól látszik a két modell fő különbsége
A jobb oldali vonóhorgot nem nagyon kell félteni, hogy letörik
Csak a feliratok változtak az alvázon, az anyagát leszámítva
Azt hittem, a zöldnél nem lesz szebb kivitele, tévedtem
Régen látott felirat

9 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Jók a színek, bitang jók a felnik... Be kell szereznem az egész sort!

RÁJEN írta...

A felnikért én is odavagyok. Küldhetne egy karton ilyet nekem a Mattel...

Charlie Brown írta...

Mm.. fincsi. Rugózással hogy áll, továbbra is semmi? Én most várom a Minit, ez lesz az első darabom a LE-ből, most tovább fokoztad a várakozásom :)

porsche írta...

Sajnos a rugózás ezúttal is elmarad, tényleg csak alvázcsere történt, a beltérhez nem nyúltak - az szorítja le a kerekeket.

dancergee írta...

Pofás kis darab.
És a kereke az tényleg baba.

Tommi írta...

Jól néz ki. Kéne.

Névtelen írta...

Nagyon szép!

Zsizso írta...

K***a jó! Nekem is kell az egész sor!

AndrewBoy írta...

Hihetetlen penge!