2010/09/05

Vasárnapi fejtörő - MEGFEJTVE!

A királyi tévé nagyjából kétszázadszorra ismételte az 1975-ös, "Utánam Srácok!" című ifjúsági tévéfilmsorozatot. A feleségem éppen vasalt, nem engedte elkapcsolni, mert állította, hogy ez vasaláshoz pont ideális. A "Mesterdetektív" című epizód ment, ami közepesen rossz minőségben megtekinthető az MTV Videótárban is. Anélkül, hogy igazán spoilereznék, az epizód arról szól, hogy "ne vigyél az iskolába oda nem illő tárgyakat, mert az csúnya dolog". Az oda nem illő tárgyak között volt két - három - olyan, ami szerintem tetszeni fog Nektek. Az első a sorozatban "Lolalemnek" hívott versenyautó. A kérdés az, hogy mi ez és ki gyártotta. (Nem árulok zsákbamacskát, az első kérdésre tudom a választ, a másodikra nem.). A másodikat a sorozatban úgy emlegetik, hogy a "Fantomasz kocsija" (muhahahahaha). Erről pontosan tudom, hogy mi és ki gyártotta és szerintem Ti is azonnal fogjátok tudni, úgyhogy ehhez csak bónuszkérdés, hogy mi ez és ki a gyártó. A tag-eket majd a helyes megfejtések beérkezése után fogom rá kicsapni, szóval hajrá, lehet találgatni!

A díj? Nos, az egy virtuális pajzson körbehordozás.

"Lolalem".
Határozottan nem rossz! De mi ez és ki gyártotta?

 Idézem Charlie Brown megfejtését: "Polistil, 1:26 L&M Lola T260 Jackie Stewartal a volán mögött". Érdekes, hogy mintha picit más felnik lennének rajta, mint a sorozatban lévő darabon. Vagy csak más szögből látszik, azért tűnik úgy?
"A Fantomasz kocsija." A három gyufa nem gyári tartozék. Ez könnyű, szóval itt csak bónusz kérdés, hogy mi ez és ki gyártotta. Beczl megfejtette - mondjuk őrülten csalódott lettem volna, ha nem ő, "Mr. Corgi" lesz a helyes megfejtő. Tehát: "Corgi Toys GiftSet3 5a (267 Batmobile + 107 Batboat & Trailer) 1967"

12 megjegyzés:

Unknown írta...

A Batmobile-ra én is emlékszem, jót röhögtem a Fantomaszon:)

Sam. Joe írta...

Gondolom kellett valami, amit ismertek az akkori pajtások és elindítja a nyálképzésüket.

Tommi írta...

Az első szerintem Politoys/Polistil gyártmány. A kerekei, a mérete és a kidolgozási minősége alapján gondolom ezt.

A Batmobile meg annyira triviális, hogy arra nem is írok semmit. ;-)

Sam. Joe írta...

Így nem ér, a helyes formátum a gyártó és a megmintázott jármű típusa. (Kicsit még túrtam a netet, mostmár a "Lolalemet" is tudom mi.)

Charlie Brown írta...

Polistil, 1:26 L&M Lola T260 Jackie Stewartal a volán mögött

a modell
az eredeti
verseny közben
történet

Sam. Joe írta...

Charlie Brown-nál a virtuális pajzs a körbehordozáshoz! Valaki leírja csak a rend kedvéért a "Fantomaszt" is?

beczl írta...

Corgi Toys GiftSet3 5a (267 Batmobile + 107 Batboat & Trailer) 1967 http://www.batmobile.free.fr/English/1967-TowHook.htm

Sam. Joe írta...

A virtuális körbehordozó pajzs másik fele beczlnél!

Charlie Brown írta...

A legelső képen (csukott motorfedél) hasonló szögből a felni hajszálra ugyanolyan mint a kettővel azalatti, nyitott dobozos képen, a másodikon a fények csalókák.
Egyébként legalább egy harmad pajzs Tomminak is jár, ő dobta be a Polistilt. Ami egyébként bitangjó autókat tudott gyártani, én is őrizgetek tőlük egy hasonló korú és méretarányú pályaautó-roncsot, onnan sejtettem hogy igaza lesz.

porsche írta...

Én csak gyanítottam, hogy Corgi lesz a Batmobil-os szett, valahonnan ismerős volt. Közben rájöttem, hogy a helyes megfejtő által házon belülről:
http://matchboxmemories.blogspot.com/2009/10/kutyabol-nem-lesz-szalonna-avagy-corgi_26.html

Charlie Brown írta...

A Bat-set Corgisága igen erősen sanszos volt első ránézésre is, ők kattantak rá teljesen a híres, filmbéli autókra.

Sam. Joe írta...

Azért büszke vagyok ám rátok, hogy ezt megfejteni így kb. pillanatok műve volt.