2009/07/19

Matchbox Laser Wheels / Superfast Lasers LW-06 Racing Porsche

Egy Corvette kapcsán már olvashattátok ezen a blogon, hogy mi is az a Laser Wheels. Az alap Porsche modellről pedig jómagam számoltam be, nem is oly rég. Konkrétan ezt az LW-06-ot - mely már az 1987-es katalógusban felbukkan - főként a kerekei miatt vettem meg. Másrészt, mert Porsche - bár igazából akkor még nem tudtam, hogy mennyivel is nyújt többet. A kasztni kapott egy - a sorozatra jellemző - metál színt, illetve a bordóval erős kontrasztot adó sárga-kék dekorációt. A csiricsáré megjelenés ezzel már adott is, ezen kívül mindenben megegyezik az alapjául szolgáló modellel. Egyedül csak a kerekek nyújtják a többletet, ráadásul nem is kicsit. Látványra kicsit fura, talán a sebességi rekorderek által használt MOON Wheel Disc-hez tudnám hasonlítani, szerintem a 935-ön jól néz ki. Gyerekkoromban kiválasztottam a legjobban guruló Matchboxomat, megkínáltam egy kis műszerolajjal, és azzal álltam ki a többiek hasonlóan felkészített verdái ellen. Akkor egy ilyennel én lehettem volta ott a császár, mivel piszok jól gurul, simán verte volna a mezőnyt. Elég csak egy kis pöccintés, és máris sebesen gurul. Első lódításra majdnem repült az asztalomról, a normál kerekekhez szokott kezemnek fura volt. Kicsit olyan légies érzés, mintha lebegne. Az MB-41-re másfél autó hosszt vert az LW-06 egy huszonöt centis szakaszon. Nem véletlen, hogy a Hot Wheels verő is ebből a szériából való - számomra még mindig az LW-09 a gyorsabb, mivel ugyanazon a pályán jobb időt ment.

Hány metálszemcse látható a képen?
Ez az igazi diszkófelni!

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Érdekes ez a fényezés, lehetetlen úgy lefotózni, hogy ne legyenek sokkal feltűnőbbek a szemcsék, mint amilyenek a valóságban.

Névtelen írta...

Nekem az LW sorozatból az LW-11 Ferrari 308 GTB van meg, amit még unokatesómmal cseréltem (ő is oviban kapta/cserélte, már nem nagyon emlékszem).