2009/07/04

Matchbox MB-06 F1 Racing Car

Sohasem voltam Forma 1 rajongó. Azok a szárnyas, négykerekű, robbanómotoros járművek amik ebben a sportban közlekednek, számomra túl távoliak már a hétköznapi autóktól. No meg... Szóval az elmúlt nem is tudom hány évben tudósító P. László végképp elvette a kedvem. Megelégszem azzal, hogy megnézem a rajtot és az első pár kört. Addig nagyjából el tudom viselni Lászlót.


A fentiek miatt, az először az 1985-ös katalógusban szereplő – de az alvázán 1984-es keltezést viselő – MB-06-ot nem tudom azonosítani, hogy mely Forma 1-es csapat, mely autóját mintázza. Gyanítom, hogy semelyikét – még akkor sem, ha a premierév premiermodellje eléggé Ferrarisra van színezve – és ez egy uniszex Forma 1 versenyautó. Ha nem így lenne, majd kijavítotok. Sőt! Ha megnézzük Areh gyűjteményét, akkor látjuk hogy az amerikai Indy sorozatba is elsütötték versenygépnek.


Az MB-06-ból kismillió változat készült, Charlie Mack, aki az amerikai kiadás MB-65 száma alatt tárgyalja, 32 verziót említ, 1-18 dollár közti áron.Uniszex versenyautó, itt számos valódi cég emblémáival. Szerintetek nem vízfejű a versenyző?
Ez a változat a "Matchbox Racing Team" színeiben az egyik leggyakoribb és legolcsóbb Charlie Mack szerint.
Króm.
Matchbox MB-06 F1 Racing Car NRFB. Itt még...

9 megjegyzés:

porsche írta...

Szerintem úgy ronda, ahogy van, mármint a formája. Azért most speciel örülök ennek a postnak.

Ikarus 256 írta...

Első reakcióm a képek és a cím láttán: Ááááá, ezt én akartam! (Tudom, szerettem volna)
A második: Azért még mutatok érdekeset ezzel kapcsolatban! ;-)

Andrew0807 írta...

Nekem volt egy kópiám tőle.Azt hiszem magyar.Annak hátul olyan kerekei vannak mint elöl.Mármint méretre nagy csak ilyen pont-pont minta van rajta.Annak szürke az alvázam.Azt hiszem még meg van de az egyik kereke le van törve.

Tommi írta...

Én a tényleg F1-esre hajazó verzióból szereztem be nemrégiben 2 példányt.
1.: http://www.areh.de/HTML/Vers2103.html

2.: http://www.areh.de/HTML/Vers2106.html

Jutányos lomispiaci áron 100 Ft-ért jött velem a 2(!) járgány.

Sam. Joe írta...

Tommi: Ilyenjeim vannak nekem is. Érdekességük, hogy az 1-75 sorban sohasem voltak, mindig csak szettekben fordultak elő. Van is egy egészen különleges ilyenem, amit még Charlie Mack segítségével sem sikerült azonosítanom.

Andrew0807 írta...

Megtaláltam a Forma 1 kópiámat.Hiányzik egy kereke meg a hátsó légterelő.Ugyan az készítette mint aki a golfot.Ha kell róla kép küldj egy mailt.

Sam. Joe írta...

Köszi, természetesen kell! Emilt ment.

Tommi írta...

Joe: Néztem arehnél én is, hogy nincs 1-75-beli kódja. :)

Sam. Joe írta...

Bezony. De van pár nagyon spéci elfajzása is. Majd alkalomnak az adtán előkotrom.