2024/02/19

Mások gyűjteményei: Kistulip Autó Modell Technik F1 autói

Van nekünk egy nagyon régóta szunnyadó, de közel sem halott rovatunk, amibe boldogan lehelek most életet! Kistulip – akinek a cukisági skálán a mutatót kifektető becenevével nem tudok betelni és mindig mosolyognom kell tőle, főleg úgy, hogy tudom hogy honnan jön – volt olyan kedves és megosztotta velem az NRFB (!) trafikáru kisautóiról készült képeit.

A „bontatlan trafikáru” maga AZ oximoron! Talán emlékeztek erre a postra, amiben alaposan körüljártuk a témát, hogy az ismeretlen gyártó milyen Matchboxot koppintott le. Akkor nem tudtuk még megnevezni sem rendesen, hogy mivel van dolgunk, de a gyári csomagolás végre nevén nevezi a gyermeket! A gyártó változatlanul ismeretlen, de ennyivel már beljebb vagyunk!

Ez még ugyanaz az Arrows F10-es színekben pompázó változat amit a fentebb linkelt postban megénekeltünk, csak éppen NRFB!

Másik szögből ugyanaz.

„Autó Modell Technik”, gyönyörű korkép! A nyelv szerintem a hungarogermán. Én vajmi keveset konyítok az F1-hez, de kiindulva abból, hogy az Arrows F10-es 1987-es, jó barátom Google segített erős tippekkel előállni. Gyanítom ez egy Tyrrell DG016 akar lenni.

Egy fél rajtrácsnyi F1 autó! Tippjeim a típusokra - balról jobbra, fentről lefelé:
- Lotus 99T
- Ferrari F187, fekete belterű és hátsó szárnyú változat
- Arrows A10
- March 871 vagy March 87P. Egyiknek sem volt fekete hátsó szárnya, de az alapszínből ez tűnik valószínűnek
- Ferrari F187, fehér belterű és hátsó szárnyú változat

Nincsenek megjegyzések: