2024/02/11

EFSI Scania 143M Ewals Cargo Care

A Scania legendát megalapozó sorozatról szóló bejegyzéseink száma megduplázódik jelen posttal – ez a második!

Az általam teljesen önkényesen Scania Demo Truck festésűnek titulált szerelvény kapcsán írtam bővebben a vontatóról, ezért típusismertető ügyben oda tessenek kedves lenni visszakattintani! A félpót kicsit eltér, a „dobozos” kivitelek közül az EFSI-nél ez a fajta a legegyszerűbb kivitel, lévén nincsenek hátul ajtajai. Ilyet is láthattatok már, például itt.

A fentebb linkelt Scania 143M-hez képest egy jelentős részletben eltér a holland, Ewals Cargo Care színeit viselő vontató. Az 1906-ban alapított, 14 országban – köztük Magyarországon is – kirendeltségekkel bíró cég nyergesvontatójának az alvázán ugyanis van pótkeréktartó, sőt még pótkerék is! A demo truckról teljes egészében hiányzik ez az akszesszoár.

Mint az összes EFSI, klassz szerelvény ez is. Mutatom a képeket!

Már itt kiszúrható, hogy ennek a 143M-nek van pótkeréktartója és rajta pótkereke.

"Legenda vagyok!"

A fentebb linkelt és elsőként bemutatott változatnak bár ugyanilyen alváza van, egyáltalán nincs pótkeréktartója és szemlátomást nem utólag lett megfosztva tőle.

Bár az alváz szerkezete ugyanolyan, a másik oldalon az üzemanyagtartálynak is mintha kicsit más lenne a formája.

Ez a dobozos felépítmény a legegyszerűbb kivitel az EFSI-nél. Gyanítom az ügyfél hátul is látni akarta a logóját és azt a konténerajtós változatra nem tudták volna megnyomni.

Ilyen a félpót alváza. Gyanítom egy alváz jó az összes felépítményhez és a különböző futóművekhez is.

Nincsenek megjegyzések: