2024/02/09

Matchbox Collectibles 2001 Then and Now 1970 Chevrolet El Camino

Tavaly októberben írtam a remek, 2023-as Coffee Cruisers IV ötös csomagban szereplő, 1970-es El Camino-ról. Jelen post úgy íródott, hogy feltételezem, hogy olvastátok azt, azaz afféle közvetlen folytatása annak.

Nos, amit ebben a bejegyzésben láthattok még az öntvény eredeti változata, fém alvázzal és fém platóval. Ez a változat egy különleges kiadású dupla csomagból van. A „Then and Now”, azaz „Akkor és Most”, 2001-ben a legendás, Toys R Us játékbolt láncnál volt csak kapható. Az El Camino egy 1999-es, piros Chevy Silverado pickuppal lakott együtt egy nagyon igényes dobozban. A Silverado sem csúnya, de nyilván az El Camino a vonzóbb.

Az apró részletek kifestésével nem spóroltak, még a beltérben sem. A kerekeken gumi abroncsok feszülnek. Igényes, méltán gyűjtői darab.

Az apróbb részletek festéses kiemelésén egyáltalán nem spóroltak. Ez már-már makettezés szint.

A kerekek gumi abroncsokat kaptak.

A beltér sem maradt ki a festékes feljavításból.

Ilyen az, ha nem pizza a kormány!

A plató is fémből van még.

Eléggé kézenfekvő volt összefotózni az elődöt és az utódot. A lökhárító az alváz anyagából van. Nem sokat vonna le az élvezeti értékéből, hogy a későbbin műanyag, ha nem folyt volna meg csúnyán.

Nem mondom, hogy a kevesebb több, de ebből a szögből, ennyire kicsivel kevesebb hasonlóan jó! Nekem azok a kerekek jobban tetszenek.

Ugye, hogy nem vészes, hogy műanyagból van a plató?

Műanyag és fém.

Ilyen csomagban volt eredetileg. A Collectibles eléggé zavaros, hogy mi volt belőle boltban kapható és mi postán rendelhető. Ez az előbbi, csak a Toys R Us üzletekben volt megvásárolható. (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: