2022/12/19

Hot Wheels '96 Chevrolet Impala SS

Szerepelt már e lapokon olyan Dodge Monaco kisautó, amiről annyira üvöltött, hogy jelöletlen rendőrautó, hogy a gyártója is annak árulta. A Hot Wheels ezzel a Chevyvel kapcsolatban is elsüthetné ezt a poént.

Super Sport
Hogy egy cirka öt és fél méter hosszú, cirka két méter széles csatahajó hogy lehet Super Sport – merthogy az SS eredetileg ezt jelentette a Chevyken – azt én meg nem mondom! Persze még az is lehet, hogy az csak az én fejemben van, hogy valami ami sportos az szeret kanyarodni is. Jelöletlen rendőrautónak bélyegeztem a bevezetőben, de ami azt illeti, az IMCDB cirka 150 találatából legalább annyiszor rendőrautó, mint ahányszor a „csúnya bácsik” autója – minél távolabb kerül korban a születési évétől, annál többször az utóbbi. Így vagy úgy, a korabeli Corvette-ből származó, 5,7 literes V8 derivátummal az orrában bizonyára csúnyán nagyot bír lépni, még akkor is ha csak egy négysebességes automata teszi mögötte a dolgát.

Ennek, a hetedik generációs Impalának nagyon sok köze van a kortárs Caprice-hez. Egészen pontosan felfogható annak csúcskiviteleként, ami a 9C1 csomagra épít. Ez pedig a rendőrségek és más kormányzati szervek számára kínált kivitel.

Évjáratpontosan tudom prezentálni a katalógusát, tehát tessenek műszaki adatok és minden más tekintetében elmerülni benne!










 

Kérek még!
Sokszor elmondtam, hogy nagyon szeretem amikor a Hot Wheels kilép a komfortzónájából és valami olyasmit alkot, ami hűen hozza az eredetit és nem úgy néz ki, mint ami most esett le a csodálatos szivárványos egyszarvú és a rózsaszínű repülő csészealj közül a körhintáról. Ez a Chevy pont ilyen! Még az amúgy teljesen szokványos HW kerékkel is telitalálat mert az véletlenül nagyon hasonlít az eredetire. Borzasztóan sajnálom, hogy nincs egy másodpéldányom belőle és így csak blisteren keresztül tudom megmutatni.

Ahogy itt látjátok, 2020-ban jelent meg. 2021-ben tűzoltóparancsnoki járművet faragnak belőle, ami nem lenne amúgy rossz és hiteles is, de fényhíd nélkül mit sem ér – „támogassuk a fényhíd-ipart”, mint közismert. 2022-re rajtszámot, meg csicsás kerekeket kap. Szerintem roncsderbi versenygépnek szánták, de őszintén szólva szörnyűnek találom. Lehet, hogy van remény és még visszatér valamilyen olyan megjelenéssel – lásd a katalógusban felsorolt színek – amibe Walker, a texasi kopó is szívesen beleülne?

A nézése! Morcos.

Az eredetiéhez nagyon hasonló kerekek, az apró Impala embléma a c-oszlopon, az Impala SS felirat alatta! Nagyon szeretem amikor a HW így lép ki a komfortzónájából!

Ide még elfért volna egy kis festék, de így sem rossz!

Nincsenek megjegyzések: