2022/12/23

Matchbox 2019 Blue Highways 5-pack '16 Chevy Camaro Convertible

Korábbi évjáratú Camaro szerepelt már e lapokon számos verzióban, de a jelenleg is regnáló hatodik generációból ez az első.

A Hatodik
Őszinte leszek, nekem a „kicsi, harapós állatból, ami Mustangokat eszik” az első és második generációk után megállt a világ. A szögletes harmadik nem – létezik ilyen amúgy Matchboxban, kallasztok is belőle –, a sokkal áramvonalasabb negyedik nagyon nem az én világom. A 2010-ben debütáló ötödik generációt viszont legalább annyira kívánatosnak találom, mint az elsőt! Mi több, a 2016-ban bemutatkozó jelenlegi – amiről ez a post is szól – sem csúnya, de sokat lágyítottak a vonalain az elődhöz képest és ezzel szerintem veszített a karakteréből ahhoz képest.

A típusbemutatót teljes egészében ellustálkodhatom, mert egyrészt ugye el lehet fáradni a gyártó oldalára Camaro pornóért, illetve prezentálni tudom a Chevy értékesítőknek szánt képzési brossúrát – csemege az ilyesmi a földi halandónak!
















 

Illusztris társaságból
A nyitott Camaro 2017-ben debütál a Matchboxnál és azóta is minden évben – tehát mikor e sorokat írom 2022-ig – előfordul vagy az 1-xxx sorozatban – aki Matchbox ügyekben „mainline”-t vesz a szájára ki van tiltva! –, vagy spéci sorozatokban. Igazából azt gondolom, hogy derekas munkát végeztek, kívül-belül szép részletes, csak azt a nyomorult kormánykereket miért a Pizza Hutból rendelték, na azt nem értem! Egy tető nélküli kisautónál nagyon szem előtt lévő alkatrész és csúful rombolja az összhatást egy olyan részletes környezetben, ahol még a pedálok (!) is megvannak, nemhogy a műszerfal részletei. Érdekes, hogy az összes eddigi megjelent verziója alá ugyanezek a kerekek kerültek és egy kivétellel ahol arany, mindenhol ezüstszínűek.

Ez a példány egy 2019-es 5-ös csomagból származik, igencsak illusztris társaságból. Érdekesség, hogy 2019 óta a kupé is szerepel a Matchbox kínálatában a Moving Parts – lévén nyitható a motorházteteje – és egyéb speciális sorozatokban.

Nem rossz ez, de nekem az előző generáció jobban tetszik.

Csak ilyen felnivel készült mint Matchbox, gondolom azért, mert az eredeti is hasonló, ötágú-, vagy dupla ötágúakkal készül.

Ha még a pedálokat is kialakítják a beltérben annyira részletes, akkor a legfeltűnőbb alkatrész, a kormánykerék miért egy nyomorult pizza?!

"Gyors Narancs". Oké!

Ilyen ötös-csomagban lakott. A pajtikái sem akármik! (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: