2022/12/07

Majorette No. 243 Ford Transit

Üdvözlök mindenkit az anonim vanitiszesek rendszertelen időközönkénti gyűlésén! Mai összejövetelünk tárgya a Ford Transit francia értelmezése.

A típusismertetőt kiváltanám egy linkkel egy (sokkal) korábbi írásunkra. Ez ugyanaz, a mi időszámításunk szerinti harmadik generáció. Mind a mai napig részei az utcaképnek, jellemzően rozsdásan, füstölve, csattogva, minden elpusztítási kísérlet ellenére róják a kilométereket.

A Majorette kilenc évig, 1988 és 1997 közt tartotta a kínálatban a Transitot. Azt kell mondjam, hogy a tizenhárom dekor változat közt van pár igen agyament, de még így is van vagy négy amit kívánok. A fentebb linkelt Matchbox értelmezést is nagyon kedvelem, de francia barátainknak – mert hogy ezt még ott tervezték és 1992-ig ott is gyártották – sikerült lekörözni azt a nyitható oldalajtóval. Az olyan festésű példányok, mint az enyém is, vagy 1990-ben, vagy 1991-ben születtek.

Hiánypótló darab is, mert ez a személyszállító, ablakos verzió. Kitűnő, vanitiszeseknek szívből ajánlom!

Ami a Matchboxon is nagyon tetszik: Az első lámpák a szélvédő anyagából kerültek kialakításra.

Amiben lepipál minden konkurenst: A nyitható oldalsó tolóajtó!

Szükségszerűen nagy lyuk van ezért az oldalán, de tegye fel a kezét az, akit ez zavart volna valaha is a játékban vele! Senki? Gondoltam!

Ez a visszafogottabb dekorok közül való, de van még pár, amit szívesen befogadnék a Majorette-ek közül. Sajnos az én példányomon látszik, hogy játékra használták, de így egészen autentikus melósautó.

A Transit feliratot - szigorúan a Ford erre a célra használatos, autentikus betűtípusával -, illetve a kék oválist a Matchboxon is szerethető, apró részletnek találom. A Majorette-ről sem hiányzik, csillagos ötös!

Nincsenek megjegyzések: