2022/04/22

Matchbox Action System: Builders - Volvo Frames Truck

Volvo Container Truck függőségem ügyében már nem is mentegetődzöm – bár most hagytam nektek időt, hogy kiheverjétek a túladagolást, hiszen az utolsó ilyennel foglalkozó post februárban volt.

Amit ebben a postban láthattok, az éppúgy egy derivátuma a konténeresnek, mint a Zoo Truck, vagy a Cable Truck – vagy hát a csuda se tudja, hogy melyik verziója a melyiknek, a lényeg, hogy azonos alapokra épülnek.

A Frames Truck egy 1997-es csomagból származik, ahol egy faház előre elkészített falkereteit hordozza, melyek teljesen egyformák. A plató magas oldalfalai nem szimmetrikusak, a bal oldalon jókora pöcök áll ki belőle, aminek akkor derül ki az értelme, ha látjuk, hogy egy daruskocsi a másik jármű a készletben. Ennek kinyújtható-visszahúzható gémje van, így azzal le lehet borítani a rakományt. Érdekes, hogy az én példányomhoz mellékelt keretek nem azonos színűek, három sötétebb, egy világosabb barna – már-már krémszínű. Mivel a színűk homogén, nem hiszem hogy az UV dolgozta volna meg őket így, ezek ilyenre sikerültek.

Ugyanez a teherautó még egy helyen, egy 1998-as, farm témájú készletben szerepel, ahol két szalmabálát szállít – a mellékelt képen láthatjátok az eltéréseket. Gondolom mivel a falkeretes verzió volt először, mindkettő „Frames Truck” néven fut.

 Menetkész.

Így lehet dönteni a platót. Jól látszik a pöcök bal oldalt.

Jól látszik, hogy a négy keret nem sikerült egyforma színűre - ezért tartom túlzásnak az ilyen minimális árnyalat eltérések halmozásást. Mint az látható, össze lehet őket illeszteni, de ajtónyílás az nincs.

Ilyen készletből származik. Ahhoz képest, hogy ez a Matchbox történetének egyik legsötétebb korszaka - a Tyco éra - nem is rossz. (Kép: eBay)

A másik (szín) változat ezzel a felépítménnyel, de bálákkal.

Nincsenek megjegyzések: