2022/04/17

Global Way MAN TGX XXL Wasa

Afféle „szegény ember Convoya” kerül ebben a postban terítékre, hiánypótló jelleggel, merthogy a Matchboxban az európai nyergesvontatók indokolatlanul alulreprezentáltak – ha jól számolom három a hét jenkivel szemben, amiben a legeslegújabb Convoyok nincsenek is benne, mivel financiális okokból olyanjaim nincsenek.

A helyzet az, hogy a MAN TGX XXL szerepelt már e lapokon 1:64-es méretarányban, illetve ugyanettől ugyanez a vontató tartálykocsival is járt már itt. Én hajlok a jó szóra és az utóbbi post egyik kommentjében felmerült, hogy ez nem Jim Beam TGX hanem TGA, de ha már az 1:64-re is TGX-et írt a Welly, az több mint gyanús.

Van némi kavarodás a gyártó táján is, igyekszem tisztába tenni a kérdést. A gyártó egész biztosan a Globalway, erre itt a bizonyíték. (Nekem nagyon lassan jön le.) A Tesco tartályosnál úgy kerülhetett rá a Realtoy embléma, hogy ők a Globalway-el gyártatták le a szerelvényt.

Míg a Tesco-s verziót játékszerre szabatta a megrendelő, ez a szerelvény is inkább afféle nézegetni való, törékeny cucc, mint a Family Frost-os Iveco(nak látszó) kamion. A félpót ugyanolyan és ha megnézitek a kerekeket, azok is megegyeznek ezzel.

A vontatmányon oldalt és hátul matricák vannak – pont úgy mint a fentebb említett Family Frost szerelvényen. A Wasa egy 1919 óta létező, svéd sütőipari cég és állítólag bitang jók a kekszeik, de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.

Egy kicsit visszatérnék még a vontatóhoz: Az iskolapéldája annak, hogy mennyit számít egy jó kerékszett, meg némi festék. A Wasa-s szerelvényen sokkal több részlet van festékből – például az ajtók feletti „tetőtéri” ablakok, ablaktörlőlapátok – és sokkal „felnőttesebb” tőlük az egész.

Pótolja a hiányt, ezért került ide.

Az iskolapéldája annak, hogy mit tesz némi festék.

Meg némi teherautósnak tűnő kerék.

Amúgy a Wasa egy svéd sütőipari cég.

Matrica mindenhol, a félpót teljes egészében műanyag és törékeny.

Nincsenek megjegyzések: