2022/04/11

Matchbox Porsche 911 Turbo és GT3 - UPDATE

Régen volt szó nálunk a 2000-ben debütáló Matchbox Porsche 911 Turbo-ról. Egész pontosan két bejegyzés volt eddig róla, a bemutatót egy Superfast verzió követte. Valahogy eddig háttérbe szorult, ezért most mindjárt újabb kettőt is mutatok belőle, egy kevésbé és egy nagyon jól sikerült példányt. Felmerülhet a kérdés, hogy a címben miért szerepel a GT3? Nos, az egy hiba okán keveredett ide, ugyanis elrontották a papírját, rossz típust írtak rá. Nem csak az én példányommal van a gond, ez tömegesen így került forgalomba.

Elsőként a 2012-es lila Turbo-ról ejtenék pár szót. Elsőre talán a borzalmas szót tudnám használni a színe kapcsán, amire ráerősít a piros beltér is. Utóbbi más színben talán enyhíthetne még az összképen,  de így a tökéletes kerék választáson és az egyszerű de tökéletes oldalsó dekorációnak jut ez a feladat. Lámpafestéseket hiába is keresünk, annak lehetőségét elvitte az oldaldekor, hiszen megszokhattuk már, hogy vagy ez, vagy az, a kettő együtt már nem megy.

Ezzel el is ékeztünk az álnéven futó GT3-hoz, ami a kivitelét tekintve ugyanezt az elvet követi, azzal az apró eltéréssel, hogy ez jól is néz ki. A lámpafestés hiánya igazából csak hátul zavaró, ráadásul egy piros paca is elég lett volna, ha már az oldala miatt be volt készítve ez a szín is. A fekete és a kék változaton megismert mintát vitték tovább még az ízlésesség határán belül. Itt tetszik a piros beltér is, aminek köszönhetően a hátsó szárny is ilyen színű, de passzol a külsőhöz.

Végére hagytam a leginkább "egyben levőt", a piros, 2016-ban megjelent Exotic néven futó ötös csomagban felbukkanó változatot. Jó szín, passzol hozzá a barna belső. Kapott lámpafestéseket és az ötküllős felni is jó választás volt. Gyakorlatilag semmivel nem kevesebb mint a már mutatott Superfast verzió.

Szerintem nincs sok szép árnyalata a lilának és ez sincs közöttük
A felni és a dekoráció nagyon sokat javít a kinézetén
Ahogy elöl sem, úgy hátul sincs semmi extra kiemelés
Itt jobban mutat a piros beltér
Nem túl visszafogott, de nekem tetszik a dekoráció
Hiányoznak a lámpafestések
Na kérem, ez így teljesen rendben van! Jó szín, van lámpa és embléma tampó is.
A felni peremének a színe kicsit fura, de tulajdonképpen nem mutat rosszul
Igen, ez nem kérdés
Turbónak csomagolt GT3
Matchbox Exotic 5 pack - 2016

Nincsenek megjegyzések: