2014/09/09

Movie Cars – Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Boulevard – 2013 '58 Plymouth Belvedere

Két hónap híján egy éve volt, hogy filmes autó szerepelt nálunk, úgyhogy ennek is itt volt már az ideje. Ráadásul olyan filmben szereplő autót mutathatok be ma, ami a hazai kisautós blogszcénán tevékenykedők közül bizony többeknek is kedvenc filmjében szerepel. Ő nem más mint Christine.

A kedvenc rémünk
Christine-ről már évekkel ezelőtt megírtam mindent amit tudtam és érdemesnek gondoltam egy másik Hot Wheels értelmezés kapcsán. Éppen ezért merem javasolni, hogy az akkori postot is fogyasszátok egy megismételt értekezés helyett a filmről és a valódi autóról, egészen egyszerűen mert nincs az ügyhöz hozzátenni valóm. Christine változatlanul a legkedvesebb rémautónk, mint a fentebb már linkelt rovatunk egy bejegyzése is tanúskodik róla, speciális helyet foglal el autó és filmrajongói szívünkben.

A film 1983-as előzetese. "A test a Plymouth munkája, a lelke a Sátáné!"

A legjobb Christine
Bár kimondva sehol sincs – nyilván egy vagyon lett volna a licencdíj –, de a Hot Wheels 2013-as Boulevard sorozatába tartozó 1958-as Plymouth Belvedere bizony nem más, mint Christine. A sorozatról azt kell tudni, hogy ez a Hot Wheelsnek egy a gyűjtők számára kifundált szériája, amit 2010-ben dobtak először piacra. Hivatalosan, a hazai Mattel kirendeltség nem is forgalmazza ezt itthon, úgyhogy még gyűjtői körökben sem gyakori. Nálunk is mindössze egyetlen, a 2012-es Boulevard sorba tartozó autó szerepelt – viszont attól nem voltam maradéktalanul elragadtatva. Na, de ez!

A fentebb már linkelt, 2009-eshez képest ez az autó sokkal inkább Christine. Köszönhető ez az olyan részleteknek, mint a színe, a csík az oldalán, a fehérfalú, valóban gumiból készült kerekei, a piros beltere és hogy ennek már nincs B-oszlopa. Bármennyire is utálok blistert fotózni, ez a kisautó nem fog kikerülni a csomagolásából, mert annyira jól mutat benne, úgyhogy ez úton is elnézést kérek a fotókért, melyek részletességén sokat ront a blister.

Ennek ellenére szerintem a képek alapján bátran kijelenthetjük, hogy: Az 1:6x méretarány környékén jelenleg ez a legjobb Christine-nek látszó tárgy, amit pénzért kapni lehet a Naprendszerben!

 Az alváz és így a frontend fémből van.
 Fehérfalú abroncsok, a színe, a csík az oldalán és nincs B-oszlopa sem. Minden részletében Christine.
 A hátulja egészen sokat változott a 2009-es verzióhoz képest! Nézzétek csak meg a csomagtértetőt!
 Annyira jól mutat a blisterben, hogy nincs lelkem kibontani.

9 megjegyzés:

pittlaren írta...

Nagyon szép darab!

(off: A Christine - a Borzalmak Városa mellett - a szerintem legjobb King könyv, míg novella vonalon az Állj ki mellettem! viszi a pálmát)

Sam. Joe írta...

Pitt: Nekem is Christine a kedvencem, aztán talán a Rémkoppantók.

pittlaren írta...

Fú, igen, ráadásul annak (is) jól sikerült a filmes adaptációja.

Ha már (filmes) autók: ősszel jön a Mr. Mercedes, nagyon kíváncsi vagyok....

uszodabetyár írta...

Szerintem is egy nagyon eltalált darab az a HW (kénytelen voltam én is egyet régebben beszerezni), de azzal vitatkoznék, hogy ebben a méretarányban jelenleg ez a legjobb Christine-nek látszó tárgy, amit pénzért kapni lehet a Naprendszerben.

És ez? ;)
http://yihj0750.blogspot.hu/2014/04/1958-plymouth-fury-christine.html

Tudom, más kategória az Auto World...

somytomy írta...

Tényleg szép darab, bár én kifogtam egyet, aminek icipicit hiányos a festése. (Apropó, csinálhatok pár blister nélküli képet)

Sam. Joe írta...

Uszodabetyár: Nem rossz, nem rossz, de nekem már túlságosan is szoborszerű.

Sam. Joe írta...

somytomy: Köszi, de ne fáradj!

Trolleybus írta...

Van mindkettő, össze is hasonlítottam őket, mert először én is azt hittem, hogy ez szimplán a korábbi autó gumikerekes változata, pedig nem: a 2009-es modell egyértelműen a Savoy vagy Plaza (olyan kis ablakot amúgy sem szoktak játékban megformázni), ami zömmel valóban 57-es, de kevés 58-as dizájn is van benne, míg ez egyértelműen 58-as Belvedere, más kasztnival, más alvázzal, vagyis az egész autó teljesen más.

Bacsi írta...

Nagyon nem rossz HW vonalon ez az autó :) Azt azért megjegyezném, hogy 1/6x méretarányban az Autoworld Licenced Premium szériájában megjelenő Christine sajnos ezt is veri, igaz, azt ebay-en 2800 Ft alatti összegért nem is láttam, inkább fölötte :( De nekem az az álom, ráadásul ott a bliszter is filmes.