2008/10/19

Movie Cars - Mad Max: The Road Warrior / Interceptor

FIGYELMEZTETÉS: Jelen post olvasása, a linkek lekattintása, illetve a képek megtekintése heves nyálelválasztást, szélsőséges érzelmek kitörését és a pénztárca vészes ürülését eredményezheti! A szerző a fentiekért semmiféle felelőséget sem vállal, ugyanakkor együtt érez.

Alapvetően nem érdekelnek az 1-75 sorozatnál nagyobb léptékű autók, mert egyszerűen nincs őket hová tennem. Persze be-becsúszik egy-egy ilyen darab, javarészt ajándék gyanánt, amitől aztán már nincs lelkem megválni – pedig kéne, mert tényleg nincs hová tenni őket. De most találtam valamit, ami NAGYON kéne, pedig dög nagy, 1:18.

Nem hiszem, hogy be kell nektek mutatnom a nyolcvanas évek kultuszfilm szériáját a Mad Max sorozatot. (Ha igen, akkor tessék elhagyni az oldalt MOST! Nahát!) Szerintem minden autószexuális csorgó nyállal nézte az ausztrál Fordokból épített rendőrautókat a mozivásznon szerte e planétán. Aki pedig sohasem képzelte magát az 1973-as, XB GT Ford Falcon Coupéból épített Interceptor – az autó, amit megdurrant Max a garázsból, hogy átmenjen bosszúállóba – volánja mögé legalább egyszer arra nem is tudok megfelelő alázó jelzőt, de az biztos hogy nem lehet vérbeli autószexuális!

Hölgyeim és uraim! Kedves fiúk és lányok! Drága közönség! Van egy jó és egy rossz hírem! A jó: az AUTOart megmintázta ezt a szépséget 1:18 méretarányban! A rossz: egyelőre csak észak-Amerikában kapható és azon túl, hogy nem éppen olcsó – én láttam webboltban 120 dollárért is, ami azért máris egy picit beljebb van, mint az AUTOart saját weboldalán lévő 140 dolláros ár, ám a jelenlegi iszonyú magas dollár árfolyamon is 20 000 forintot jelent – még nehéz is, 2 kg körül van, amitől iszonyú drága a postázása ide hozzánk. Azzal együtt a kedves feleségek, barátnők és egyéb rokonok számára megsúgom, hogy bármelyik autómániás férfirokon térdre esik egy ilyentől, mondjuk karácsonyi ajándékként abszolút telitalálat!

Zseniális, azonnal kéne és mondjuk mellé a többi Falcon is a filmből!


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem rossz, nem rossz, de nekem akkor is KITT modellje kell.

Amúgy tegnap egy olyan, de olyan autót szereztem, hogy csak na!

Szerdán meglátod!

Annyit elárulok, hogy nem Matchbox és nem is valami komolyabb gyártmány.

Névtelen írta...

1974 Ford Falcon XBGT
http://www.youtube.com/watch?v=nzO9t7ibHgQ

Sam. Joe írta...

Huhh, köszi a linket! Szívesen fizetnék ennek a srácnak egy sört, vagy amit inna! ;-)