2008/10/28

Illegális magyar Matchbox kópiák - Illegal Hungarian Matchbox copies – Hobby-Cars Ford Model A

Tommi és Apamackó jóvoltából szerepeljék itt néhány kép a Hobby-Cars, Ford Model A értelmezéséről a nyolcvanas évekből. A járgányról egészen egyértelmű hogy a Matchbox MB-73 Ford Model A-ját koppintották le. A különbség? A kerekeken kívül az, hogy ez az illegális kópia műanyagból készült. A gyártó cégről semmit sem tudunk, de nem ez az első illegális Matchbox másolat, melyet látunk ezzel a névvel, bár közel sem biztos, hogy a Hobby-Cars a gyártót jelentené.


As a courtesy of Tommi and Apamackó (DaddyBear) here you can find a few pictures of a Ford Model A of Hobby-Cars of the eighties. It is obvious: this is a knock of the Matchbox MB-73 Ford Model A. The difference? The wheels and it is made of plastic. There is little known about the manufacturer. For sure it is a Hungarian company, and this is not the first illegal Matchbox copy under Hobby-Cars name, but it is unclear this is the name of the manufacturer or not.


Megszólalásig MB-73, de műanyagból készült.
It is almost like an MB-73, but it is made of plastic.
Ebből a szögből teljesen Matchbox.
It is like a Matchbox of this angle.
Az alváz.
The under-carriage.
Ha csak képen látod...
If you see it only on a picture...
... csak a kerekekből tudod megmondani a különbséget!
... only the wheels help you to identify!

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem is van pár magyar autóm, majd bemutatom őket ;)

Névtelen írta...

Örülök, hogy ezzel is emelhettem blogod fényét!

Ikarus 256 írta...

Jó ötlet, hogy angolul is leírtad. Így külföldiek is többet megtudhatnak a magyar kalóz verziókról.

Sam. Joe írta...

Bog Zoo: Szuper, össze kéne ezeket gyűjtenünk, mert egyáltalán nincsenek dokumentálva sehol! Andrewboy is igért ilyesmit, szóval figyellek ám benneteket!!!

Tommi: Jajj, ne izélj már, én kössz neked, meg Apamackónak, hogy nem felejtette el! Tommi, nem lehet megvesztegetni őt valami cseredarabbal? ;-)

Ikarus256: Lekattintás lotyó lettem, ez van. 8-) De pontosan azért gondoltam, hogy érdemes lenne angolul is írni ezekről, hátha meglelik így a keresők. A címét is kijavítom, azt is kéne angolul.

Névtelen írta...

Joe:
Nem nagyon hiszem, hogy bármilyen cseredarab is kellene neki, de majd megérdeklődöm, vagy ha kell, megadom az eMail-címét, aztán üzleteljetek.

Van egy Alitalia-s Fiat Abarth-ja, azt is elvitettem vele a találkozóra, mert olyat még sosem fogtam kézben. Aztán amikor szombaton hazament, akkor mondtam neki, hogy ha eléggé zsidó lennék, akkor megalkudnék rá. Mire ő: Nincs az a pénz, hogy egy gyerekkori emlékemtől megváljak. Mire én: Megértem.

Tehát nem tartom valószínűnek, hogy odaadná neked a Ford A-t...

Sam. Joe írta...

Teljesen érthető a dolog! Én sem adnám.

Névtelen írta...

Hát főleg a FIAT a szívem csücske, ezért válaszoltam azt Tommi-nak.
Csak ez a pár maradt meg emléknek gyerekkoromból, amit posztoltam.
Nem is igen volt több :-(

Sam. Joe írta...

Isten ments, hogy elkunyeráljam, a gyerekkori kötődés az szent!