2008/10/24

Matchbox MB-09 London Taxi

1999-ben – a blister hátulján 1998-van, de az első katalógus amiben szerepel, a 99-es. Tehát az ördög tudja, hogy akkor most pontosan mikor – a már a Mattelnél lévő Matchboxnál úgy döntöttek, hogy előveszik a jó öreg MB-04 London Taxit és az amerikai piac kivételével mindenhol MB-09-et csinálnak belőle. Ugyanebben az évben az amerikai piacon is egy taxi volt az MB-09, csak éppen egy Ford LTD. Az európai MB-09 száz százalékig azonos az 1986/1988-as London Taxival, még az alváza is maradt a régi modellé, az egyetlen eltérés az első ajtókon lévő repülőgép jelecske és a taxi felirat. Úgyhogy a címben szerepelhetne az UPDATE felirat is, de mivel új szám alatt, minimális festés eltéréssel jelent meg ugyanaz, elcsalom. Ebben a formájában a fekete londoni taxi csak egy évig marad meg. Amit a megmintázott Austin FX4-ről tudni érdemes, azt elolvashatjátok a fentebb linkelt postban, így most azt is ellazsál(hat)om.

"Egynyári" MB-09 London Taxi, NRFB.
Kimondottan gyűlölök blistert fotózni, mert folyton becsillan, de talán ennyiből is kiderül...
...teljesen ugyanolyan, mint az MB-04 London Taxi.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem mindig is kellet egy London Taxi, és még mindig nézegetek, de nem ez az 1. autó, ami kéne. Hát ahogy nézem, tényleg 1 az 1-be ugyan az, mint a régi. Vagy legalábbis 90%-ba.

Ikarus 256 írta...

Nem emlékszem már rá, hogy mutattam-e azt a plakátot, amiről egy London Taxi nézett velem szemben. Ha nem tettem volna meg, akkor szólj! :-)

Sam. Joe írta...

Bog Zoo: Bevallom neked, hogy nekem a mostani London Taxi is bejön. De az biztos, hogy a réginek a nyitható ajtajai nagyon ott vannak a szeren. Játékszernek, meg modellautónak is klassz.

Ikarus 256: Jaja, mutattad! ;-)

Névtelen írta...

Tetszik az új is, de a régi jobban ;)