2008/10/01

Matchbox MB-12 Setra Coach - UPDATE

Nincs mese, a Matchbox Memories haszonjármű blog lett! Elvben Ikarus256 kolléga a buszfelelős, de sikerült szert tennem két új verzióra az MB-12 Setrából, melyeket meg kell mutatnom nektek.

Egyfelől lehullott a titok „tan” színű tetőről. Mondhat Charlie Mack amit akar, ez bizony szürke! Szóval arany test, szürke tető változat, kipipálva. Ezen kívül jött egy másik is, amit nem tudok hová tenni. Charlie ír két sárga változatról is – ebből a zöld ablakúról sokáig azt hitték, hogy hamis, aztán leltek egy adag bontatlan blistert valahol és azóta legitim verziónak tekintik. Elképzelhető, hogy ami nekem van, az pont a sárga, de az én szemem ezt inkább krémszínűnek mutatja. Ha a hátára fordítom kalimpálni, akkor az alvázán – aminek elvben ugyanolyan színűnek kéne lenni, mint a karosszériának körbe – egy sötétebb szín néz vissza, amire könnyebben mondom rá, hogy sárga, de még mindig közelebb áll a vaníliás krémjoghurt színéhez, mint a citrom héjának árnyalatához. Ezt egyáltalán nem értem, mert ha az egyik oldalon lenne csak világosabb, akkor azt mondom rá, hogy kiszívta a nap. De így?

Balról arany test, szürke tető, jobbról sárga test, fehér tető - MB-12 Setra Coach.
Hát, ha ez a szín a "tan", akkor mi a "grey"?
Ez elvben sárga. Gyakorlatban szerintem krémszínű.
Talán itt látszik a legjobban a szürke és a fehér tető közti különbség.
A hasukon már jobban látszik, hogy jobb oldalt ez már tényleg sárga!

13 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Akármennyire is azt mondod, hogy én vagyok a buszfelelős, Setrat még nem sikerült beszereznem...:-(
Van viszont egy-két busz amit majd (remélem) hamarosan láthattok nálam.

Más: Csomaggal mi a helyzet? Voltál postán?
Ja, és tettem fel pár cuccot Vaterára. ;-)
http://www.vatera.hu/jatek_jatekszoftver_c376.html?us=Ikarus256

Névtelen írta...

Dana johnson könyvében benn vannak ezek a szinek, metal aranynak irja azt a szint.A tetőt sárgásbarnának irja ill. a többit fehérnek.
Nekem a purple szinben van meg bár elég leharcolt állapotban. 7 fajtában adták ki ezt a buszt.

Sam. Joe írta...

Köszi biggie! Charlie is hét változatot említ, de másképp hívja a színeket.

Névtelen írta...

Charlie 13 variációt jegyez.

Sam. Joe írta...

No, akkor pontosítsunk! Nekem a harmadik kiadás van meg a könyvéből. A 181. oldalon a lap tetején, középen van a bejegyzés és ott hét verzió van. Akkor vagy nem az Enciklopédia van meg Neked, vagy van egy újabb kiadás! 8-)

Névtelen írta...

A könyvek 'csak' kivonatok. A CD katalogusban található meg az összes variáció amit jegyez. Ebben autónként van egy Excel lista. Ide sajnos nem tudom feltenni.:-(

Sam. Joe írta...

CD katalógus? Avass be kérlek a részletekbe, mert nem ismerem!

Névtelen írta...

Charlie havonta kiadja a klubjának az ujságját. Ebben található az elmult honap 'termése' katalogizálva. Ezt a katalogust idönként kiadja CD-n. Ez majdnem teljes. Sajnos Charlie eléggé szétszórt...

Sam. Joe írta...

Oh, ezt egyáltalán nem tudtam! A hírlevélről tudtam, de arról, hogy ez valamilyen elektronikus úton is hozzáférhető, nem.

AB FLIRT írta...

Nagyon jó a Matchbox honlapod,blogod érdekesek,humorosak az írásaid amelyekkel a különböző Matchbox modelleket mutatod be. A Setra Coach az egyik kedvencem éppen most sikerült két különböző színű változatot vásárolnom az E-bay-en kíváló MOC,N.R.F.B.bliszter formájában érdekes,hogy milyen sok verzió van ebből a modellből is bár léteznek a különbözö szineknek árnyalatai is gondolom.
További sok sikert az írásaidhoz.
Egyébként elárulhatnád minek a rövidítése az N.R.F.B.!

Sam. Joe írta...

Köszönöm az elismerést! NRFB magyarázat itt: http://matchboxmemories.blogspot.com/2007/07/nrfb-never-removed-from-box.html

AB FLIRT írta...

Köszönöm a GYORS,PRECÍZ választ!
Én a blisztert szeretem annak varázsát,hogy csak a gyártáskor értek hozzá a modellekhez, gyakorlatilag a modell készítőin kívűl nem ért más a drágákhoz,és az ilyen zárt Matchboxok engem annyira nosztalgikussá tesznek.
Természetesen az Angol Matchboxokról beszélek,ismerve,hogy a gyár már nem gyártja a járműveket az én korosztályom aki ezen játékokon nőtt fel még jobban elérzékenyül egy N.R.F.B. láttán.
Mégegyszer köszönöm a választ!

Sam. Joe írta...

Igazán kedves tőled, de túlzol. Semmit sem csináltam, csak linkeltem egy régi postot.