2008/10/12

Matchbox 2008 Best of Muscle - MB-01 Dodge Magnum

Még februárban írtam a legdögösebb Amerikai kombiról és örvendezék vala, hogy bekerült az 1-75 sorozatba. Valahogy nem tudok őszintén örülni annak, hogy az 1-75-ból a Best of Muscle sorozatba is megtalálta az útját, ugyanis a „sima” „mezitlábas” 1-75-höz képest csak és kizárólag blister és a plusz papírdoboz az, amivel többet kapunk a nagyjából dupla árért. Maga a modell teljesen ugyanolyan, mint a kék 1-75, pusztán az első lökhárító ködlámpáit festették ki – két mikroszkopikus méretű szürke festékpötty – más kerekeket kapott és a rendszáma változott meg. Ez utóbbit nehéztüzérségi lupe bevetésével sem sikerült kisilabizálnom, lévén az enyémen sikerrel elnyomták ezt a részletet. Ikarus256 kolléga volt a leggyorsabb: a rendszám M21S3L5, ami MUSCLE-ra kódolódik ki! (Izom, itt mint muscle car, azaz izomautó.) Köszi!
Nem akarok ezen a témán különösebben lovagolni, hiszen még a BoI Alfa kapcsán feltett szavazásban kifejtettétek, hogy szerintetek ezekben az idei spéci sorozatokban vannak olyan darabok, amelyek megérik a magasabb árat. Egyszerűen elkönyveltem, hogy ez nem az a darab, ami megérné! Még azt is elszúrták, hogy ugyan ott a csomagtartó ajtajának a jobb alsó sarkán az R/T felirat – mely a 340 pacis, 5,7 literes Hemi V8-ra utal és melynél csak a 425 lóerős, 6,1 literes SRT-8 változat volt erősebb –, a blisteren ennek nyoma sincs. Apropó blister! Ikarus256 kollégáé – pontosabban az édesapjáé, ha jól emlékszem – az érdem, hogy kiszúrta: a blisteren 01 szám olvasható, de a mellékelt papírdobozon már 06. Az én példányom még erre is rátesz egy lapáttal, a blister hátulján a Made in Thailand felirat olvasható, míg a hazai forgalmazó által rányalt matricán Kína a származási ország. (Biztos a kínaiak annektálták, míg aludtam.)
Nem akartam én fanyalogni, különösen, hogy a Magnum ritka dögös egy autó és álmaim garázsában egy ilyennek is helye van, a Matchbox logóval megjelent modell pedig nagyon jól sikerült. Ugyanakkor le kell szögeznem: a BoM Magnumot csak akkor érdemes megvenni, ha az embert az „ide nekem az oroszlánt is”, vagy a „benne van a sorozatban, tehát kell” vezeti – esetleg lemaradt az MB-8-ról.
2008 Best of Muscle – Dodge Magnum NRFB, aki egyébként R/T és úgy 01, hogy 06.
Kifogástalan modell - de ugyanilyen kifogástalan állapotában már megvásárolhattuk korábban is, sokkal olcsóbban.
Az egyetlen festési különbség az 1-75-höz képest, a két apró ködlámpa a lökhárítóban.
Ha valaki el tudja olvasni a sajátján a rendszámot, legyen olyan drága, hogy elmeséli mi van raja!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Még nem sikerült megvennem, de nekem van egy sheriff feliratu szürke szinü , hátmit mondjak nagyon gyöngére sikeredett, lámpa rendszám véletlenül sincs rajta.
Thai de a bliszteren china van itt is.
Ma vettem párat megint, és ezek is a magyar leirás szerint kinaiak,persze mindegyik thai.

Ikarus 256 írta...

Nekem sincs kibontva, de mintha M21S3LS lenne, de lehet, hogy az S 5-ös akar lenni. Meg sem póbálom megfejteni, mert ez a te rendszámod. ;-)
A számozást nem tudom elképzelni, hogy tudták így elszúrni. A Best of International-on is elrontották az egyiket. Sajnos nem az a helyzet, hogy csak nekünk van ilyen, hanem a mbxforum-on is így szerepelnek. Különben eléggé értékesek lennének a mi darabjaink.:-)
A bliszter hátlapján lévő matrica a magyarországi Mattelt minősíti... Csak a Convoy-oknál van igazuk, mert azok tényleg kínaiak.

Ikarus 256 írta...

Jah, és tettem fel képet a fórumra, azokról az autókról amit megtartottam az utolsó csomagból. :-D Itt a link:http://modellshow.hu/fo/viewtopic.php?f=17&t=9#p1847

Sam. Joe írta...

Biggie: Erre gondolsz ugye?
http://matchboxmemories.blogspot.com/2008/07/mb-71-dodge-magnum-police-amerika.html

Ikarus256: M21S3L5 lesz az, ami MUSCLE-ra kódolódik ki! (Izom, itt mint muscle car, azaz izomautó.) Köszi! Jaja, ez nem hibás darab, hanem elrontott sorozat.

Szép az az adag és ha jól nézem a Chevy Bel-Air-ed is colour changer!

Ikarus 256 írta...

Én is úgy néztem, de mitől változik a színe? Melegtől vagy hidegtől? A Ferrari Testarossa csak melegtől kezdett változni, de csak kicsit.

Sam. Joe írta...

Stresszterápia kell neki, hogy igazán változzon a színe. Szobahőmérsékleten iszonyú béna színeket produkál mindegyik. Tedd be egy fél órára a mélyhűtőbe! Aztán tedd le egy negyed órára a radiátor mellé! Úgy jönnek ki a normális árnyalatok.

Ikarus 256 írta...

Apa betette a mélyhűtőbe, és bent felejtette, de nem történt semmi. Na majd megpróbálom, úgy ahogy mondtad.:-)