2021/11/12

MB-41 Ford GT (40) – Magyar kiadás

Soha ne mondd, hogy soha!” - hogy hibásan idézzem a klasszikus James Bond film címét. Annyira elszaladtak az árak, hogy többé-kevésbé elengedtem a dolgot, hogy nekem meglegyen a teljes hazai kiadású Matchbox sor, akármilyen állapotban is. Erre Andrew0807 kolléga előrukkolt egy Ford GT 40-el.

Hogy sorban haladjunk, a Ford GT40 történetével itt foglalkoztunk bővebben. Aztán folytattuk itt, majd itt a történetet a GT40-ről. (Ezekből az is kiderül, hogy miért van a címben egy 40-es szám zárójelben.) A magyar Matchbox kiadások történetével itt foglalkoztunk behatóbban, míg a birtokomban lévő példányokat errefelé lelitek. No, ha már ennyi olvasnivalót adtam nektek, akkor hagy tegyek rá egy lapáttal egy videóval az „Aszfalt Királyai” (Ford vs. Ferrari) film egy részletével.

 

 

No, ami e post alanyát illeti: Szemlátomást játszottak vele, közel sem patika állapotú – bár a kamera és a szuperközeli képek felnagyítják a plezúrokat. Tehát a jó hír az, hogy akkor már „csak” négy hiányzik a kiadott tízből.

No igen, ez szemlátomást kapott kiképzést. A 6-os rajtszám és a menj gyorsan csík mindegyik magyar kiadású GT40-en rajta volt.

Jobbkormányos.

Amikor még belefért, hogy a kipufogóvégek külön alkatrészek legyenek...

...fémből, igaz egy alkatrészként a motorblokkal.

"Made in Hungary"

Nincsenek megjegyzések: