2021/11/19

Matchbox MB-11 2009 Best of British: Tractor

„Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek Álmodni képes.” - jutottak eszembe William Shakespeare szavai, a „Hamlet, dán királyfi” című művéből.

Márpedig azért, mert el nem tudom képzelni az okát, hogy annak, aki a „Britek legjobbjai” nevű spéci szériába egy fantázia szülte traktort rakott, mi lehetett a jó oka. Mert ez így masszív sértés. Más lenne a leányzó fekvése, ha mondjuk egy brit márkát rakott volna bele a jóember. Példának okáért a Matchbox kínálatában volt Massey Ferguson traktor a SuperKings szériában (K-3, K-87), nem is egy. De azért az teljesen más liga.

Amúgy szerethető kis gyösz ez, az 1-75 szériában indokolt is a helye, kedveltük ott a maga idejében. De a lényegesen drágább BoB változat semmi olyat nem nyújt, mint amit a sokkal olcsóbb testvérkéi ne tudnának, szóval még minket gyűjtőket is lehúztak vele. Ejnye Mattel fiam, ejnye!

Amúgy jópofa kis cucc, de semmi nem indokolja, hogy egy drága szériában szerepeljen.

2009-es, "A Britek legjobbjai" sorozatba betenni felér egy sértéssel. Lévén semmi köze Britanniához.

Fantázia szülte, nem valódi gépet formál és semmi olyan extra nincs rajta még csak festésben sem, ami indokolná az árát, meg a szériába bekerülését. Króm keréktárcsák. Aha.

A tükrökre bezzeg már nem volt foncsor... Egyes Mattel fiam, leülhetsz!


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha a tükröt nem is, legalább a lámpákat kifesthették volna...

Trolleybus írta...

Ez nekem is feltűnt, ugyanakkor én a HW létező autói között is bőven találok olyat, amik egyáltalán nem érnek dupla, vagy tripla annyit, mint egy mainline, csak mert mondjuk Amerika Kapitányt vagy Supermant pimpelték rá és kapott egy ilyen tematikájú nagyobb tiritarka blisztert!

Sam. Joe írta...

Úgy! Úgy!