2021/11/03

2021 Lipcse Modell-Hobby és Játék vásár

 

Mivel tavaly a lipcsei Modell-Hobby és Játék vásár elmaradt a járvány miatt, idén lélegzet visszafojtva drukkoltunk, hogy megtartsák. Szerencsére idén az előírások betartásával - oltásigazolás vagy negatív teszt és FFP2 maszk - megrendezték a kiállítást.

Kis csapatunk péntek hajnalban kelt útra, hogy a boltok nyitása már Ausztriában érjen minket. A módszeres kifosztásuk után utunkat Csehország irányába folytattuk. 😊 Itt is útba ejtettük az összes lehetséges kisautóforrást. Így este 9-re meg is érkeztünk Lipcsébe. Másnap reggel már a vásárban kezdtünk. A megszokott pavilonban találtuk kedvenc kisautóinkat. Már belépve láttuk, hogy jó helyen járunk:

A kisautók minden évben a modellvasutakkal osztoznak a helyen. Sajnos azt láttuk, hogy mindkettőből egyre kevesebb van. Kevesebb eladó volt, sok ismerős nem jött el. Hogy ez minek köszönhető azt nem tudom. Egy biztos, a modellvasutaknál csak ősz fejeket láttunk. A mai gyerekeket már nem érdekli. Mondjuk az is visszaveti a kedvet, hogy egy HO mozdony 440€. És nem csak nem is ez volt a legdrágább...

De térjünk vissza a minket jobban érdeklő kisautókra! Több 10 méternyi asztalon voltak kirakva a megvásárolható modellek.

Én egyet szeretnék kiemelni, a 2021 Matchbox Messe modellt:

Idén egy Mercedes-Benz G 500 Cabriora esett a választás.

Ez egy teljesen új öntvény, mely a szintén új 2021 Matchbox Collectors szériában debütált fekete színben. 

Érdekeség, hogy ugyanebben a sorozatban már megjelent a Mercedes-Benz G osztály csak a hosszú változat. 

A messe modell a szokásos exkluzív csomagolásban, műanyag dobozban jelent meg. Az előlapon a „Modell Hobby Spiel” felírat látható és a lipcsei vásár logoja. Maga az autó matt narancssárga, fekete motorháztetővel, ami nyitható. Ezen és az ajtón is a 25-ös szám látható, mivel az idei a huszonötödik  lipcsei Modell Hobby Spiel vásárra  utal. Figyeltek az apró részletekre is, a rendszám L*MB*2021. L mint Leipzig, MB mint Matchbox és 2021 az évszám.

A modell adatlapja amiből az összes tulajdonsága kiderül:


Nincsenek megjegyzések: