2021/08/16

Matchbox MB-28 '75 Chevy Stepside Pickup Silverado

Az 1975-ös Chevrolet Stepside régi kedvencünk. Egyszerűen azért, mert a 2008-ban debütáló platós számtalan és egy változata egy dologban egyezik: egyik jobb mint a másik. Egyáltalán nem tudom rossz néven venni a Matteltől, hogy időről-időre előveszi. 2008 és 2012 közt minden évben kijöttek változataival, ha nem az 1-120 sorban, akkor ötös csomagban, vagy spéci kiadásban.

2015-ben változtatnak valamennyit a plató részén, hogy könnyebb legyen összeszerelni. Egészen pontosan a plató műanyag részébe benyúlik a plató ajtajának fémjéből egy nyelv. Az eredeti öntvényen nem volt ilyen, amúgy a modell élvezeti értékén mit sem változtat.

Ez a változat 2018-ban került az 1-125 sorozatba. A festése meglepően részletes ahhoz képest, hogy a „mezei” sorozatból kerül ki. Olyannyira nem spóroltak a részletes festéssel, hogy az A-oszlop alá odakerült a kivitel jelzése. A Silverado 1975-ben a csúcsfelszereltséget jelentette. Évekkel később, egészen pontosan 1998-tól, a GM mint önálló márkát kezdi el használni a Silveradot – amihez hasonlóra a konkurens gyártóknál is találni példát.

Mivel a típusismertetővel egészen eddig nem foglalkoztunk, következzék a lehető legautentikusabb ilyen, az 1975-ös katalógus!

 

A felszereltségi szintek. Rögtön az első a csúcs Silverado.





Természetesen a kisautón látható festés egyedi és nem gyári. Nem mondom, hogy a való életben nem találnám túlzottan harsánynak, de kisautónak tökéletes.

Ahhoz képest, hogy nem spéci kiadás, nem spóroltak az apró részletek kifestésével.

A "Silverado" embléma az A-oszlop alatt egészen meglepő.

Részletes pedig "csak" az alap, 1-125 szériából van.

Nincsenek megjegyzések: