2021/08/11

Matchbox MB-25 Ford Cortina Mk. II. – Magyar kiadás

Ott tartottunk a történetben, hogy 1971-ben a Ford Cortina Mk. II. kikerül az 1-75 sorozatból. 1987-ig kellett várni arra, hogy feltámadjék poraiból. A Matchbox Magyarországra kiszervezett gyártásába bekerül ez a járgány is. Mi több, valamikor ez idő tájt a bolgár gyártásba is bekerül. Míg a magyar gyártásból olyan nagyon sok verzió nem születik, a bolgárok rengeteg változatban ontják, ki tudja mettől-meddig.

Amit a mellékelt képeken láttok gyermekkori példányom és ehhez képest igencsak jó bőrben vészelte át az eltelt éveket, pedig játszottam is vele. Szomorúan kevés hazai gyártású Matchboxom egyike. A képeket látva azt kívánom, hogy bárcsak visszamehetnék az időben a gyerekkori énem fülébe súgni, hogy a vékonyka zsebpénzemből szerezzek be ahány magyar Matchboxot csak tudok! Akkor mi – mindent IS tudó kisiskolásokként – szentül meg voltunk róla győződve, hogy jó minőségű hamisítványok ezek és nem becsültük őket sokra.

Érdekessége, hogy ez alatt már széles Superfast kerék van és ehhez képest nem áll sokkal magasabban, mint a Regular Wheel verzió, holott ez a jellemző. Érdekes lenne összehasonlítani egy vékony Superfast kerekű, brit verzióval az alvázukat.

 Öltönyös Csávó fejlesztett!

Úgy nézzétek, hogy ez a gyerekkori példányom! Ehhez képest egészen makulátlan, nemde? A széles Superfast kerekek is milyen jól állnak neki!

És a vonóhorgára is hogy vigyáztam!

Itt kérem valami mókolás van a rendszámokkal!

Érdekes, hogy nem áll sokkal magasabban, mint a Regular Wheel, pedig általában ez szokott történni.

NRFB.

Nincsenek megjegyzések: