2021/08/14

Macro Machines Autoscontro / Smash-Ups Porsche 959

Az utóbbi években ugyanarra a helyre járunk nyaralni, ahol található egy szép nagy játékbolt. A kínálata minden korosztályt és témakört lefed, tényleg szinte minden van. Ettől függetlenül magamnak még semmit sem tudtam ott venni, az idén viszont már majdnem sikerült.

Bizonyára sokan ismeritek a Micro Machines nevű kisautókat. Aki nem annak pár szóban csak annyit, hogy szó szerint nagyon picik, kb. olyan hosszúak, mint amilyen széles egy Matchbox. Teljesen műanyag, a végtelenül leegyszerűsített autók ezek, de azért jól felismerhetőek a megmintázott típusok. Ezen tulajdonságai miatt nem tartozik az érdeklődési körömbe, pedig a Matchboxnak is volt hasonló méretű szárnypróbálgatása, de az majd egy másik történet lesz. 

Nos, a tudásom az imént leírtakban ki is merül, így fogalmam sem volt, hogy a gyártójának - Galoob - létezik egy nagyobb méretarányú sorozata is Macro Machines néven. Ezek már bizony közel vannak a megszokott kisautós mérethez, vagyis pont akkora amit már jó szívvel be tudnék illeszteni a gyűjteményembe. Egy ilyen sorozatba sikerült belefutnom abba a játékboltba, ami ráadásul egy spéci széria lehet. A csomagolása teljesen olasz nyelvű, itt Autoscontro, általában azonban Smash-ups néven került forgalomba. Ennek annyi a lényege, hogy az autó elején van egy kis kiálló rész, amit ha benyom az ember, akkor valódi autók baleseteire emlékeztető hangokat ad ki. Ennek a kis kiemelkedésnek ráadásul az autók hátulján megvan a negatív mása is. Utóbbi információ kapcsán saját megfigyeléseimre hagyatkozom, az előbbit viszont csak netes rákeresés alapján tudom, mivel 30 éves korára már megadta magát az elem benne. Ha jól láttam csavaros az alja, gondolom cserélhető.

Nagyon jó kis szuvenír lett volna végre magamnak, ám végül nem hoztam el, de azért gyorsba lefotóztam. Alapjaiban véve semmivel sem tükröz jobb minőséget, mint a Micro széria, nem is igazán lett szép a végeredmény, de ezektől még elhoztam volna. Az ára viszont eltántorított, képtelen voltam ennyi pénzt kiadni érte.

Elég viseltes a csomagolása, meglátszik rajta a 30 év. A buborék szépen be is volt már horpadva a sok nyomogatástól.
Meglepő módon a fenti négy autóból mindegyik ott volt, akár a teljes sort be lehetett volna gyűjteni. Érdekes, hogy itt a képeken nyoma sincs a kiálló pöcöknek.
Íme a tévéreklám

Nincsenek megjegyzések: