2021/08/09

Ma lettünk 15 évesek - de percre pontosan ám!

Sohasem voltam jó az ilyesmiben, fogalmam sincs, hogy hogyan kéne magunkat ünnepelni, de azért valamit ügyetlenül megpróbálok tenni az ügy érdekében.

Tehát percre pontosan 15 éve, 2006 augusztusának kilencedik napján, 14:52 perckor a SkyNet öntudatára ébre...élesítettem a legelső postot a blogon. Nem volt igazi kisautós post, csak afféle „szolgálati közlemény”, hogy lássam, hogy a választott sablon és az elvégzett változtatások hogyan is festenek majd élesben. Az első valódi post – pontosabban az első kettő – tíz nappal később élesedik a blogon. Az egyik a Matchbox PS-1 Container Port Playset-ről szól, a másik pedig a Matchbox Convoy CY-8 szerelvény két változatáról – tessék, már akkor is a Convoy becsípődésem, ugye. Hogy milyen apropóból élesítettem két postot egy ugyanazon napon én már ugyan meg nem mondom.

Szinte majdnem pontosan öt évvel később – egy hónap híja meg egy pici – az EZREDIK POST kapcsán jelenik meg az a bejegyzés, amiben sikerült egészen jól összefoglalni az addig történteket a blogról. Kézenfekvő, hogy innen folytassam a történetet.

A történet folytatódik
A Matchbox Memories mindig is rajongói blog volt, nincsenek szponzoraink és ha jelentkeznének is, legalább kétszer meggondolnám, hogy a hobbimból kötelességet csináljak-e, bár annak változatlanul nagyon örülnék, ha a sajtólistájára felkerülnénk a Mattelnek és a Simba-Dickie Toysnak – hogy a két legfontosabb gyártót megemlítsem. Tisztázandó a királyi többest: A blog alapítója én vagyok – aláírás a bejegyzés alján – a többiek az én meghívásomra és biztatásomra csatlakoztak a szerzői gárdához passzióból. Jelenleg öten rendelkezünk szerzői jogokkal porsche, Matchbox, Andrew0807 és Tommi. A legaktívabb egyértelműen én vagyok az alapító, aztán követ engem porsche és messze lemaradva a többiek, Tommi pedig „a kingkongi eset után azt hirdette magáról hogy ő Mickey egér 13. Reinkarnációja. Akkor állandóan meditált és telefüstölte a lakását. Ööö... Deklaráltan más irányú elfoglaltságaival van elfoglalva, de változatlanul a barátunk és szeretnénk ha visszatérne.

2011 jó évünk volt, abban az évben 195 post jelent meg, teljesen véletlenül pont annyi, mint 2012-ben is. 2013-ban már 208, 2014-ben és 2015-ben már csak kevesebb mint a fele, rendre 96 és 95. 2016-ban viszont beüt a krach, 22 post lát napvilágot, az is már az akkora erősen megcsappant stáb többi tagjától és nem tőlem.


Itt következik négy év kihagyás, egy-egy posttal szigorúan csak a többiektől, hogy azért látszódjék, hogy hivatalosan sohasem oszlottunk fel, mint az ABBA, a Fine Young Cannibals, vagy a Fonográf. Létezünk, csak éppen szünetelünk. A nagy generálpauza oka az én magánéletemben keresendő, aminek a részleteit nem szeretném megosztani, de jó darabig még csak azonos földrajzi koordinátákon sem tartózkodtam a gyűjteményemmel.

Idén január végén azonban visszatértünk, mint a Terminátor! Az eddig egy robotra bízott Facebook oldalunkon kívül - „ő” is megvan még – valódi, „élő” Facebook Csoportunk is lett, ami nagy szó, mert egyrészt nagyon nem szeretem a Facebookot, ami azzal viszonozza az ellenszenvemet, hogy gyakran egyáltalán nem hajlandó működni, holott PC-n és telefonon is próbálom működésre bírni. (Szóval lehet követni, lájkolni, csatlakozni, meg effélék.)

Érdekes adatok
Mondanék pár „érdekes adatot” - bár őszintén szólva nem tudom, hogy léteznek-e egyáltalán érdekes adatok úgy általában.

  • Idén ezzel a mostanival együtt már 103 post jelent meg.
  • Összesen 1814 post olvasható az oldalon.
  • Mikor e sorokat írom, 6418 megjegyzést fűztetek a postokhoz. Érdekes, hogy a „szünet” előtt lényegesen aktívabbak voltatok e téren.
  • Mikor e sorokat írom, a kezdetektől 1 155 994-en tekintettétek meg az oldalt. Ez a „most” július 18-án van, szóval mire e post megjelenik ennek a számnak is magasabbnak kell lennie. Megpróbálom nem elfelejteni és a percre pontos, 15 éves adattal szolgálni.
    Nem felejtettem el: 1 167 412 az aktuális szám.

Köszönetnyilvánítás
Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani jelenlegi és volt szerzőtársaimnak. Nem sorollak fel benneteket név szerint, mert amilyen lütyő vagyok, képes vagyok kihagyni valakit, akit pont nagyon nem akartam megsérteni! Nélkületek soha nem kezdtem volna újra, leginkább porsche nélkül nem.

Szeretném megköszönni nektek, akik olvastok minket, hogy olvastok minket! LÉCCI-LÉCCI-LÉCCI, kommenteljetek, osszatok meg, lájkoljatok a Facebookon, iratkozzatok fel a Facebook csoportunkba, beszélgessetek velünk ott, osszatok meg fotókat a saját gyűjteményetekről, mert bizony lekattintás-lotyók vagyunk és bennünket ez hajt előre. Tényleg! Ez motivál és győz meg arról, hogy nem magunknak írunk itt össze mindenféléket öncélúan. Külön köszönet a fantasztikus feleségemnek és szenzációs lányaimnak, hogy ők lájkolnak rendületlenül, támogatva Apa bolondériáját.

A jövő
Mint ahogy Yoda Mester mondta: „a jövő ködbe burkolódzik”. Az a terv, hogy nincs terv. Folytatjuk úgy, ahogy eddig, míg a lendület tart.

A lendületet meg úgy tudjuk leginkább fenntartani, hogyha hozzájárultok Ti azzal, hogy olvastok minket.

5 megjegyzés:

wmormo írta...

Gratulálok, és örülök, hogy ha időlegesen is de részese lehettem ennek a történetnek. Sokat tanultam tőled erről a műfajról.

Sam. Joe írta...

Nagyon szépen köszönöm, megtisztelsz!

Tommi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
somytomy írta...

Kicsit megkésve ugyan, de Vivát!

Sam. Joe írta...

@somytomy: Köszi szépen! Jó újra "látni".