2010/01/22

Matchboxok eredetijei

Találtam pár jó képet olyan járművekről, melyeket Matchbox formájukban ismerünk, az eredetijükről meg szinte semmit sem tudunk. Gyorsan közétek szórom őket!


A nagyon kis léptékben készített teherautók kevesek szívének a csücske, de ettől még szerintem az MB-21 Foden Concrete Truck egy nagyon szép darab. A már régen megszűnt brit cég egy 1961-ben megjelent, kétoldalas hirdetése került a kezembe. Ami minket érdekel a jobb oldalon terül el – fentről lefelé a második –, de a többi Foden is olyan érdekes, hogy nem volt lelkem kivágni ezt a darabot.

Egy 1961-es Foden hirdetés. (Ha megkattintod, olvasható méretűre nő.)

A 2009-es modellévben jött ki az MB-43 Heritage Ice Cream Truck – sajna ilyenem még nincs, de ami késik az a vonat. Tipikus, „nincs nevesítve, de sejthető mi ez” modell. Szerény véleményem szerint ennek az eredetije egy brit jármű, egy 1952 és 1969 között gyártott Bedford CA lehet. Sok izgalmasat nem lehet róla összehordani, 1508 köbcentis, sornégyes benzines motorja volt, mely kiviteltől függően kb. 52-55 sátáni lóerőt adott le.


MB-43 Heritage Ice Cream Truck. A képet Porsche sütötte el a Modellshow fórumon. Hátul a premiermodell, elől az újabb kiadás.
Ez pedig egy 1961-es Bedford CA. Hasonlít, nemde?
Jé, ez pedig egyenesen egy fagyis járgány, Bedford CA alapokon, más hűtőráccsal.

Nincsenek megjegyzések: