2010/01/12

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-03 - Quarry King

A gyűjteményes kiadások egyik hátulütője, hogy az embernek döntenie kell: vagy megveszem a teljes szériát azért, hogy elmondhassam, hogy a sorozat hiánytalanul megvan, de akkor belekerülnek olyan darabok is, melyek nem tetszenek, vagy kihagyom a nem szimpatikus darabokat, de akkor nem teljes sorozatom van. Én általában az előbbit szoktam választani.

A 2009-es negyvenedik évfordulós széria „tehet arról”, hogy ez a homlokrakodó egyáltalán bekerült a gyűjteményembe, mert amúgy, az 1-75 sorozatban megjelent változataiért nem adtam volna pénzt. A „Kőfejtő Királya” – merthogy a neve ezt jelenti – 2007-es keltezést visel az alvázán, de először az 1-75-ös sorozatban 2008-ban jelenik meg, mint MB-57. Munkagép szakértőnek kéne lenni ahhoz, hogy az ember megmondja, hogy mire hasonlít leginkább, ami persze nem vagyok, de hogy kegyetlenül őszinte legyek, annyira nem is érdekel. Elkönyvelem annak, ami homlokrakodó, ami szintén ugyanúgy kötelező gyakorlat egy játékszereket gyártó cégnek, mint egy kukáskocsi, vagy egy tűzoltóautó.

Erre a darabra is igaz az a régi megállapítás, hogy sokszor a feláras, spéci sorozatokban megjelenő darabok nem érik meg azt a pluszt amit a gyártó kér értük. Persze a színezés eltér a többi változattól, de kutyaközönséges 1-75-ben és 10-es csomagban is jelentek meg legalább ennyire látványos változatai.


Matchbox MB-03 40th Anniversary Superfast - Quarry King. NRFB.
Tulajdonképpen semmi olyan részlet nincs rajta...
...amitől többet nyújtana, mint egy sima...
...1-75 szériás, vagy multipackban megjelent...
...lényegesen olcsóbb változat.

Nincsenek megjegyzések: