2010/01/09

Matchboxon kívüliek: Corgi Trackside Ford Transit

A Ford Transit különböző generációiról e lapokon a Matchbox értelmezések kapcsán értekeztem már korábban. Az első generációt egy mifelénk ritkának számító, platós verzióban mintázta meg a cég, de beczl is egy ritka, lakóautó változatot mutatott be a Huskytól. Amúgy is kedvelem az apró áruszállítókat, az első Ford Transitot meg kimondottan pofás, karakteres járműnek tartom, úgyhogy mivel a kedvenc márkám nem tudta kielégíteni az ez iránti igényt, azonnal beleszerettem abba a Corgi Trackside értelmezésbe, amit Rájen kolléga bocsátott áruba.

A Corgi Trackside sorozat – melyet a cég aktuális tulajdonosa 1999-ben keltett ismét életre – egyáltalán nem játékszernek készült. Mint arra a neve is utal (kb. „a /vasúti/pálya mentén”) ezeket a részletgazdag, szépen festett modelleket a 00-ás méretarányú vasútmodellekhez szánják. Ebből kifolyólag a méretarányuk is más, mint az 1:60-hoz közeli Matchoxoké. Kisebbek, a pontos méretarány 1:76.2-höz. Ez az apróság ettől még gurul és játékszernek is tökéletes, nagyjából a regular wheel Matchboxokkal tudnék párhuzamot vonni – már ami a játékélményt illeti.

Ez a konkrét darab egy brit gázszolgáltató színeit viseli és eredetileg egy négydarabos szettből származik – szerény véleményem szerint abból pont a legszebb.


Első generációs Ford Transit. Szerintem az egyik legszebb a maga kategóriájában.
Egy brit gázszolgáltató színeiben.
Corgi Trackside. Nem játékszer, hanem 00-ás terepasztalra való kiegészítő.

1 megjegyzés:

Tommi írta...

Szép! KÉNE! :)