2023/10/15

Metalcar Atlas Shell Tanker

Manapság egyre ritkábban találni Metalcar Atlas teherautót, ami újszerű, vagy vállalható állapotban van. Ha pedig a nyerges kiviteléről beszélünk, akkor ez hatványozottan igaz, ezért is hiányzott sokáig a gyűjteményemből egy ilyen változat.

Újabb bizonyíték arra, hogy börzére járni jó, ugyanis ott sikerült szert tennem e Shell tanker változatú Atlas nyergesvontatóra. A nyerges mondjuk ebben az esetben mondhatni költői túlzás, mert a pótkocsinak csak egy nyílás lett vágva a trepnin, nyeregnek látszó tárgynak nyoma sincs. Viszont, hogy a teherautó komolyabb átalakítása nélkül a pótkocsi ne az egész hátsó traktust darálja kanyarodás közben, az utánfutó csatlakozó pöckének a tövében lett kialakítva egy távtartó rész. Egyszerű és olcsó megoldás, gyakorlatilag ebben a szellemben készült a tartály is ami csupán egy darab műanyagból készült. Részletessége minimális, pont annyi, hogy annak nézzen ki ami, ráadásul erősen hasonlít az EFSI tartályára, lehet nem véletlen a dolog. Mai, felnőtt fejjel azt mondanám rá, hogy ronda és igénytelen, de mivel abban az időben voltam gyerek mikor ezek még aktívan jelen voltak a piacon és még vágytam is rá, megszépíti a szememben. Különben miért vettem volna meg, nemde?

Vendégszereplőnek egy turkálóból kimentett, Metal gyártmányú Porsche 928-as szolgál - Metchy testvérét itt hasonlítottam az eredetijéhez - , ami színben és matricázásban is jól passzol a teherautóhoz.

Nehezen nevezhető szépnek, nekem azonban úgy tetszik, ahogy van
Furcsa itt elöl a létra, de a hátsó kialakítás magyarázatot ad rá
Minimális kidolgozás és hullámzó minőség
Mint látható - vagy inkább sejthető -, hátsó szekrényes a felépítmény, ezért nem kerülhetett ide a létra.
Minimalista felépítés
Akár pakkban is lehettek volna így együtt

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Érdekes, nekem ezek a nyerges Atlasok teljesen kimaradtak gyerekként. Igazából tetszik!