2023/10/06

Matchbox 2008 DC Super Friends 5 pack - 2006 Superman Ford Crown Victoria

A Ford Crown Victoria nálunk visszatérő vendég, különböző gyártóktól is halmozzuk változatait. Ezt a 2006-ban debütáló Matchbox öntvényt kifejezetten kedveljük, egy időben még porsche kolléga is halmozta a változatait. Csak közszolgálati jelleggel pár link: Sheriff festéssel és a típustörténeti kéktúra kezdőpontjával erre található post, El Segundo rendőrségének színeiben erre csodálható meg, abszolút hiteles tűzoltóparancsnoki járműként itt látható, a Matchbox bérkocsi kivitelekből meg itt gyűlt össze egy falka.

Amit ma láthattok, egy 2008-as, DC Super Friends, képregényhősös ötös pakkból származó változat. Hogy Supermannek mi a túróért kell egy megkülönböztető jelzéses Crown Vic, arra pont annyira nincs magyarázat, mint a csomag többi járművére sem.

Igazából ez a darab még Rájentől igazolt át hozzám és világosan emlékszem rá, hogy már akkor is az motivált, amikor megvettem tőle, hogy „ez már annyira gáz, hogy az jó”. Mondjuk ez a tranzakció sem most volt, 2009 márciusában, meg áprilisában lőttem ezeket a képeket.

Na az ilyen színösszeállításokra mondom én, hogy "cirkuszos".

Hogy Supermannek miért kell egy Crown Vic megkülönböztető jelzésekkel, az rejtély!

Hát ebből a szögből sem sokkal szebb!

Ilyen ötös csomagból származik. Egyedül a Batcopter - szerintem született Kék Villám - az indokolt. (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: