2023/10/25

Matchbox MB-25 Road Stripe King

A 2021-es évből nem csak a Poop King volt az egyetlen, amit beszereztem a Matchbox úgymond "saját márkás" teherautó kínálatából. Az évben debütált a Road Stripe King is, aminek a funkcióját itt is elárulja a neve, vagyis arra készült, hogy különféle vonalakat fessenek vele az útburkolatokra.

A King sorozat járműveire való összes jellemző itt is megfigyelhető, de "platóssága" miatt leginkább a mobilbudi fuvarozóra hasonlít a leginkább. A festékszóró alkalmatosságok érhető módon kicsit robusztusra sikeredtek, de ezt leszámítva egy igencsak részletgazdag plató kialakítást kapunk. Körülbelül itt meg is állna a történet, ugorhatnánk a képekre, de van egy kis csavar a kisautóval, ugyanis tényleg alkalmas arra, hogy vonalakat "fessünk" vele a talajra. A felépítmény közepén van egy nagy tartály, ami tulajdonképpen üres, sőt, alja sincs. Ez arra szolgál, hogy egy ceruzát/filcet/tollat beletegyünk, és így tologatás közben rajzolhatunk is vele. Megemelem a kalapom a Matchbox előtt, bárki is volt, akinek ez eszébe jutott, nagyon jól tette, hogy nem tartotta magában. Egy korlátozottan használható kisautóból így csináltak egy igazi játékszert.

A jól ismert arc egy újabb verziója
Elöl és hátul is útfestésre való alkalmatosságot kapott
Részletgazdagságára nem lehet panasz, jó látszik a festésért felelős kolléga munkahelye is
Egy feneketlen tartály is van a platón
Aszimmetrikus a két oldala
Csalóka a kép, nem csálé a hátulja
Lyukas
Így húzhatunk vele vonalakat tologatás közben
Matchbox MB-25 Road Stripe King - 2021
Nem tudom milyen elv mentén kap némelyik Matchbox ilyen extra védelmet

1 megjegyzés:

Trolleybus írta...

Vicces, hogy bár a kocsi bal oldalan van a nyom-, azaz csíkkövető eszköz, a csík mégis a közepén fog megjelenni a tolltartó lyuk miatt. A festőszerszámok valóban a jelfestőjárművek oldalán szoktak lenni, hogy kövessék a jól látható vonalszintezőt; itt meg nyilván a játék dominált. Útépítéskedvelő emberként mindenképp jó dolog, hogy van ilyen is. 🙂