2023/10/29

Matchbox Convoy CY-17 Scania T142 Tizer

Idejét nem tudom mikor volt nálunk utoljára „csőrös” Scania, ezért kizárt, hogy unalomba fulladjon ez a Convoy szerelvény! A kötelező körök: A T142-es típusismertetője itt lelhető fel, katalógussal és külső linkkel. CY-17 tartályszerelvény idáig kétszer szerepelt nálunk, az egyik és a másik esetben is kőolajszármazék szállítási feladatkörben.

Üdítőital fuvarozó verzió még nem volt, ez az első. Merthogy a Tizer egy az Egyesült Királyságban világhírű, világospiros színű, citromos ízű szúrósvíz. Ismerős lehet a márka ennek a Team Convoy szettnek a révén, ami annyira remek, hogy még az is lehet hogy összeköltöztetem a vitrinben őket, bármennyire is rosszul állok kiállítóhellyel. (Tényleg, országomat egy harmadik Livarno vitrinért!)

Egyetlen másik Convoyon sincs ekkora tehénfogó, szerintem nagyon ausztrál.

Próbálom elképzelni azt az élethelyzetet, amikor ennyi citromos üdítőt kimérnek! Ööö... Alma együttes szuperkoncert a Budapest Sportarénában?

Gondolkodom rajta, hogy összeköltöztetem a vitrinben a Tizer motívumot viselő rokonaival - link fentebb.

A két oldala nem szimmetrikus...

...de majdnem.

Az egyetlen Convoy vontató, aminek van hátsó ablaka, illetve ahhoz a - ha az összes Convoyt nézzük akkor kisebbségi -  csoporthoz tartozik, aminek beltere is van.

A nyolcvanas évek "ablakos" dobozait - akár Convoy, akár Superfast - tartom a legjobbnak.

Ez a hátulja és még ez is menő.

1 megjegyzés:

Tommi írta...

Vajon a tartály Tizer literes, vagy kisebb, esetleg nagyobb...?