2022/07/10

EFSI Mercedes-Benz NG BP Tanker

A legutolsó, EFSI MANnyegesvontató postban EFSI túladagolással fenyegetődztem. Ezzel el is kezdeném az óverdózist, de nem az e lapokon újdonság, igencsak kifinomult, terepasztalra is bátran elhelyezhető kamionokkal, hanem a már ismert, játékszer kategóriából egy új verzióval.

Tehát az EFSI Mercedes-Benz LP-k és NG-k mögé fogva már láttunk konténer-, és ponyvás félpótkocsikat is, de tartályt még nem. Azoknak a kidolgozottsága elsőrangú, de ezzel kapcsolatban van némi hiányérzetem. Eléggé elnagyolt, nem vitték túlzásba a dolgot, egyszerű mint a faszög és a dekorral sem törték össze magukat. Ráadásul ez a régebbi stílusú tartályos inkább a régebbi LP sorozat (1963-1975) mögé illene, mintsem az NG (1973 – 1988) mögé akasztva.

Úgy tűnik fanyalgok, pedig igazából tetszik, csak a korábbi, játékszer-kategóriában induló EFSI-k is nagyon igényesek voltak, ez pedig olyan „jó lesz az úgy" szabvány alapján készülhetett.

Kicsit elnagyolt, de van beltér. A bibik élőben nem ennyire hangsúlyosak. Ez egyértelműen az EFSI játékszer kivitele a Mercedes-Benz NG-ből - igen, ez egy rejtett utalás a jövőre nézve.

Hát ezt a dekort nem vitték túlzásba! Egy körömnyi BP embléma, az is matricából, nem nyomat? Hát eddig nem ilyeneket láttunk tőlük!

A tartály felülről a szokásos bindzsulákkal.

Nézegettem képeket az ilyen áramvonalas régi tartályokról és itt hátul mindegyiken vagy kétszárnyú ajtó van, mint egy ruhásszekrényen, vagy redőny. Ez a jelzés értékű keret valami ilyesmi akar lenni. Ezen bőven dolgozhattak volna még, a korábbiakhoz képest kicsit szegényes.

Hát a félpótban nem sok anyag van, ugyanakkor meglepően masszív, kibírja, ha játszanak vele.

Nincsenek megjegyzések: