2022/10/02

Matchbox Convoy CY-09 Kenworth Conventional - Box Trailer Rollerblade

Teljesen véletlenül alakult így, de egymást követik a csőrös, boxtruck Kennyk. Azelőző a Premier Collection sorozatból volt, de ebben a postban foglalkoztunk az eredeti vontatóval behatóbban. A játékszer sorozatból való CY-09-et is láthattatok már nálunk, ugyanabban a postban rögtön kettőt is – na, ez sem mostanában volt. Az ebben a postban szereplőnek az az érdekessége, hogy a Convoy amerikai inkarnációjában, a blisteres csomagolású Super Rigsben jelent meg, 1995-ben.

A Rollerblade érdekessége, hogy olyasmiként honosodott meg az angol nyelvben, mint ahogy a „Frigidaire” frizsider lett nálunk és a hűtőszekrény szinonimája. Ez a cég készítette az első, egy sorba rendezett kerekű görkorcsolyákat. Angolul amúgy „inline skate”, magyarul nem is tudom mi a pontos neve.

Csőrös Kenny.

Először a "Rollerblade" mögötti, "TM" azaz "trademarkból" gondolom azt, hogy ez annak a cégnek a kamionja akar lenni, amiről fentebb írtam, aztán szúrtam ki a viszonylag apró, világoskék emblémát a hálófülkén. Hozzá kell tegyem, hogy ez utóbbi olyan, hogyha nem találkoztál még vele korábban, közel nem biztos, hogy "leesik", hogy ez mi is akar lenni.

Nincs benne egy pici görkori sem, megnéztem!

Nincsenek megjegyzések: