2022/10/14

Matchbox Premiere - State Police II Collection - Ford Crown Victoria Minnesota State Patrol 1998

A rekordközeli hosszúságú cím, egy olyan autóról, ami kéklámpásként legendás lett. Foglalkoztunk a típussal korábban is, de ennyire felfésült verzióban még nem.

Korona Győzelem
Nem, képtelen vagyok elengedni ezt a dolgot a nevével kapcsolatban és sokadjára lövöm el alcímnek – ez úton is bocs. A típustörténettel foglalkoztunk már bővebben egy Matchbox kapcsán, de változatlanul azon az állásponton vagyok, hogy az egy teljesen egyedi öntvény, nem az ami aztán az 1-75 sorba is bekerült. Azon túl, amit abban a postban olvashattok, egy 1995-ös katalógussal tudok szolgálni, szerintem igen élvezetes csemege.

 







Ha nem töltöm fel a hátsó borítót az béna. Persze értelme nem sok van.
(Iniciálé: Minnesota Állami Járőrei ingének felvarrója, amit a válukon viselnek. Kép: Wikipédia)

Prémium
Amit itt láttok egy olyan öntvény, ami 1997 és 2009 közt volt használatban. Meglepően sok verziója megvan – lehet ennek sem ártana egy Bubba-Gump kiemelés – és a gyűjteményem egyik legérdekesebb történetű és talán-talán egyik legritkább Code 2-je is ilyen első generációs Ford Crown Vic. A Matchbox Premier sorozatban a State Police II Collection 1998-ban lát napvilágot. Ebből sikerült beszereznem párat és ez az első.

Minnesota Állami Járőreinek járműveivel egy egészen kivételes weboldal foglalkozik, a MaroonCruiser.com (kb. Gesztenyebarna Cirkálók, már a név is milyen jó!) Innen kiderül, hogy a típus és a festés is abszolút autentikus – szemben a fentebb linkelt ausztrál Crown Vic-el. Érdemes körbekattintgatni, nagyon érdekes, nem sok olyan rendőrség van, aminek a járműtörténetét 1930-tól napjainkig feldolgozták online! Ha esetleg bennetek is felmerült a kérdés, hogy miért pont ezt a színt használják, akkor nem tudok választ adni rá, de arra igen, hogy mikortól! 1958 volt az első év, amikor a Ford Custom járőrautón debütált.

Igazából nekem tetszik, nem éppen egy gyakori rendőrségi szín, már csak ezért is érdekes.

Személyes tapasztalatból mondom, hogyha egy ilyen megjelenik a visszapillantó tükrödben, villog és azt mondja, hogy vijjú-vijjú, akkor megállsz! Nem pont minnesotai, de ilyen csatacirkáló.

A kerekek kicsit talán túlméretesek, de a festékkel kiemelt minden nagyon jól mutat.

A festés és a jármű is autentikus - ez kiderül a fentebb linkelt, egészen kivételes weboldalról.

A belső fényeket is kiemelték festékkel.

A rendszám nem rejt komoly fejtörőt.

A papírdoboz, ami járt a blister mellé.

Oldala is van.

Nincsenek megjegyzések: