2022/01/31

Matchbox LW-01 Laser Wheels Mercury Park Lane Police (Lightbar)

Ha van sorozata a Matchboxnak, ami nem is lehetne jobban a nyolcvanas évek vége, kilencvenesek eleje, akkor az a Laser Wheels.

Mi volt a 80-as évek végén a két legmenőbb technológiai bindzsula? A lézer, meg a turbó. A legeslegeslegmenőbb meg mi más, mint a turbólézer!? Lehetőleg rózsaszínű és világoskék neonfényektől körülvéve. A Matchbox 1987-ben reagál a korszellemre a Laser Wheels sorozattal, aminek minden darabja olyan, hogy éppen csak egy ici-pici Don Johnson figura – szigorúan túltömött vállú, feltűrt ujjú fehér zakóban és színes pólóban – hiányzik mellőlük, hogy tökéletesen hozza a hangulatot.
 

 
 A nyolcvanas évek végének, kilencvenes évek elejének kvintesszenciája a Miami Vice sorozat. Jan Hammer jegyezte synthwave zsenialitása, a Crockett's Theme ebben hangzik el. Mellékeltem a kedvenc chillwave remixem a hangulatba kerüléshez.
 
 A lézerhez annyi köze van, hogy a kerekekre valami olyan korongocska került, ami az akkoriban még bőven csak az elterjedés fázisában lévő (1982-ben gyártják le az első ilyet) Compact Disc hang- és adathordozóra emlékeztet. Azt meg ugye lézersugár olvassa. Szóval ultramenőség volt akkoriban. Engem is meglep, hogy az évek során egészen sokszor foglalkoztunk a szériával. Behatóbban és először ITT, aztán később ITT és ITT is.

A Mercury Park Lane-t meg aztán végképp nem újdonság, ha gyakran látogatjátok az oldalt, de biztos ami biztos, a Bubba-Gump ráklistánkban is szerepel, ha kedvet kaptok az összes itt megjelent verziójához.

Ami ezt a verziót illeti, nos kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a lánya. A festését gyerekként nagyon szerettem volna és nyilván a „CD kerekeket” is, pedig a csúnyán túlméretezettek, pont úgy „gólyalábazik” tőlük az autó, mint a Halley Üstökös festésű, vagy a RoadBlasters. Annak ellenére, hogy tulajdonképpen csak a negatívumait emeltem ki, nekem ez igazából valamiért tetszik.

Radar? Lézer! Nyertem!

A nagy attrakció a CD-re emlékeztető kerék. Mögötte az nem egy másodpéldány, de erről majd később.

A festésének szépsége vitatható, de nekem valamiért tetszik.

 

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó a klip, az írás, az autó. Köszi!
Csak nem a Starburst verzió áll mögötte? :)
varadyg

Sam. Joe írta...

Most, hogy javítottam benne pár hibát, jobb lett. ;-) A Starburst Superfast verzió birtoklasát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom - most még. 8-)

Névtelen írta...

Love it, my only one from this series as a kid, but with the Starburst wheels, I think they were called

Sam. Joe írta...

Without giving too much of a hint: stay tuned! 😉