2015/04/10

Matchbox RoadBlasters: Turbo Force – Turbo Special / Mercury Park Lane Police (Lightbar)

A blog rendszeres olvasói számára nem újdonság a súlyos Mercury Park Lane függőségem. Megkockáztatom a következő epizódot a szappanoperából, egy igencsak fura szerzet bemutatásával.

Bad Max
Pedzegettük már ezt a sorozatot a múltban – igazából ez a távoli múltban volt, csak a Blogger.com úgy döntött, hogy annyira komolyan beleavatkoztam porsche postjába, hogy az már új –, ahol a szomszéd úr segítségével kiderül, hogy ez egy videojáték feldolgozásból jön. Mármint hogy a hivatalos verzió szerint. Nem hivatalosan pedig képtelen vagyok szabadulni az ötlettől, hogy ez egyfajta Mad Max nyúlás, bár évekkel későbbi a filmeknél – természetesen az idén debütáló részt nem számítva. Jó, hát kandírozott mandarínzselébe mártott, Miami Vice szín és ízlésvilágú, de akkor is Mad Max!

Turbo Special
Porsche fentebb már linkelt járgánya a konkurensektől, a Motor Lordstól való, míg ez – a szomszéd fentebb linkelt járművével egyetemben – a Turbo Force-nál teljesít szolgálatot. Az enyém a tipikus nyolcvanas évek végi menőzés csúcsát jelenti, hiszen Turbo Special! Igazából azon csodálkozom, hogy egy fia „laser” sincs a sorozatban, pedig az a másik súlyos menőség akkoriból.

A műanyag pajzs alatt óriáskerekekkel és teljesítményfokozó-, golyó- és rakétaálló festékkel aljasított Mercury Park Lane lapul. A szekérkerekekhez teljesen új alváz kellett alá, úgyhogy erről a kisautóról elmondható, hogy az egyik legtöbb változatban létező, de változatlannak tűnő Matchbox.

A páncélzat nem illeszkedik pontosan, a hátsó-felső darab túl szűkre lett véve, két számmal nagyobbat tudna csak viselni és ez nem csak erre az egy darabra igaz – volt másodpéldányom, az is ilyen volt –, ez bizony el lett szúrva.

Felnőtt gyűjtőként viccesnek – ha nem bénának – tűnik a komplett sorozat úgy ahogy van, de tegyük a szívünkre a kezünket! Kölyökként nem mi lettünk volna vele az óraközi szünetek császárai az iskolában?

 Nos, hát ez egy olyan, mintha a Mercury Park Lane lovagi páncélt öltött volna.
 Mad Max beájulna!
 A páncél felső része legalább két számmal kisebb, mint ami kéne rá, tehát ilyen csúful eláll. Nem csak ennél a darabnál, az összes ilyennél.
 Ilyen a páncél alatt.
 Tulajdonképpen ezek a kerekek nekem nagyon tetszenek,...
 ...de azt ne feledjük, hogy ez az autó eredetileg ilyen hasmagasságú.
Cilinder hajtja! Vagy henger. De leginkább a gyermeki képzelet.

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Én nem szeretem pont ezeket a kerekeket, és nagyon is találó, h belinkelten a "normális" állásást a kocsinak vékony kerekekkel - ellenben ez a harci szerkó menő, és nem csak gyerekként gondoltam így, hanem most is. Simán árulhatnának készletben ilyesmit minden létező MB-típushoz, aztán aki akarja, pimpeli, aki nem, nem.

Sam. Joe írta...

Te, ez nem is rossz ötlet! Van egy házifejlesztésű tabletop játék, ami pont 1:6x méretarányú kisautókkal játszódik egy Mad Max szerű világban. Nem tudom mennyire népszerű, de ha az, biztos kajálnák az ilyen kiegészítőket. Bár pont a tabletop játékosok az ilyesmit megoldják saját ecseterővel. Gyerekeknek meg nem lehetne árulni, mert ha Herpeszes Ödönke feltolja az orrába a rakettát, akkor szénné perel a családja, mert arra van eszük.

Névtelen írta...

Jó kis masina! Ezt leapacsoltam én is. Nálam a páncél felmegy rendesen, de bumfordin néz ki :). Az ilyesmiért ölnék egymást a gyerekeke, de az Ödönkék ill. a korcs szabályozás miatt kicsi az esély, hogy valaha piacra kerül ilyesmi..

varadyg

Windom írta...

Nekem tetszenek ezek a kerekek, ezért kezdem el összeszedni az 1986-os Superfast sorozatot.