2022/01/23

Matchbox CCY07 Convoy Collectibles – Castlemaine XXXX Scania T142

A Matchbox / Convoy Collectibles széria kapcsán már réges-régen tisztáztuk, hogy bizony a vontatmányok amerikai kivitelűek és ezért nagyon bénán mutatnak egy európai vontató mögött. Ezúttal egy ilyen európai vontatós szerelvény van soron és mégis azt gondolom, hogy pici hunyorítással egészen hihető.

A csőrös Scania sem új vendég nálunk, az ide vágó termékkatalógusért és ami még jobb, a részletes típusismertetőért – tessenek majd követni a megadott linket – ide irányítanék mindenkit. A Convoy családfa és az ultra félpótok története pedig erre található.

Visszatérve a post tárgyához: Kétségtelen, hogy a Scania egy európai gyártó, és a csőrös termékei – nem csak az övék, úgy általában – eltűntek az Öreg Kontinens útjairól. Egy hely azonban van, ahol ezek jól fogytak: Ausztrália. Annyira, hogy a fentebb linkelt postban bizony ausztrál katalógust prezentáltam róluk. A Matchbox elején az az éktelen tehénfogó is erre a kontinensre jellemző, mi több jobbkormányos. Sok fotót átnéztem, hogy a legendás road train-ekhez milyen félpótkocsikat használtak, hogy hátha találok ilyen arányú, kéttengelyes amerikait, de sajnos nem. Szóval hiába az ausztrál sör motívum rajta, bizony ez még ott sem hiteles, kicsit fogyasztanunk kéne a termékből, hogy elfogadhassuk annak.


Óriási tehénfogó, a kormány a jobb oldalon. Ausztrál ez!

Jé, egyenesek az antennái!

Az egyetlen Convoy vontató, aminek van a hálófülkéből hátrafelé néző ablaka. A "krómmal" nem spóroltak.

A híd és egyéb akszesszoárok is le lettek tüsszentve ezüsttel az alvázban. Hány liter üzemanyag férhet egy ekkora tartályba? Főleg kettőbe, ami ezen is van.

A kevesebb több: Hárommal több lenne benne az X-faktor!

Bár csak ne kéne hunyorítani hozzá, hogy európainak tűnjön a félpót!

Nincsenek megjegyzések: