2022/01/19

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-14 – 2008 Garbage Truck

A múltban korábban már eszközöltük azt a történelmi megállapítást, hogy minden magára valamit is adó kisautógyártónak kötelező szemeteskocsit gyártani. A kukás a gyermekember szemében nagy királyság, nagy, hangos, sárga villogója van és a hátulján lógnak a szörfösök.

A Matchbox jó sokszor ellőtte ugyanazt a nem nevesített, de szerény, szakértőnek egyáltalán nem tekinthető véleményünk szerint a Scania P-szériára meglehetősen emlékeztető szemetest. Nem tudok érte haragudni a fentiek miatt. A történeti hűség kedvéért álljanak itt a linkek a megjelenés időrendi sorrendjében egyszer, kétszer és háromszor.

A negyvenedik évfordulós Superfast szériába bekerülése... Hááát... Semmivel sem emelkedik ki a fentebb linkeltek közül a megjelenése, szóval nem rossz, nem rossz, de semmi extra.

Először nem értettem a nevét, hiszen egy nevesítetlen modellen nem sok értelme van a keltezésnek, de gondolom arra utalhatott a művész, hogy ez a kisautó 2008-ban debütál – lásd első link. Ebben a formájában 2008 és 2012 közt készül. 2019-ben már Garbage King néven tér vissza, leegyszerűsítve és elgyatrásítva. Azon a verzión már csak a fülke fém, a szemétprés felépítmény műanyag és a hátulja sem nyitható.

Nem tudom elhessegetni a gyanút, hogy ez egy (régebbi) P-sorozatú Scania akar lenni.

Há' mondom én! (Kép: jbtrading.com)

Semmi különleges a festésében, amitől kiemelkedeni az 1-75 szériában szereplő változatok közül. A rajta lévő számsorok nekem nem kódolódnak ki semmire.

Ebben a formában 2008-2012 közt készül. A szemétprés micsodája nyitható. A 2019-ben visszatérő, jelentős mértékben műanyagot tartalmazó verzióban már ez sem működő részlet. #regenmindenjobbvolt

Nincsenek megjegyzések: