2021/06/02

Az árak a csillagokba tartanak - Matchbox aukció

Sokunknak vannak már elvonási tünetei az elmaradó börzék miatt. Lassan itt a nyár - még ha az időjáráson nem is látszik - ami egyébként sem a börzék ideje, így várnunk kell még őszig. Bár van kezdeményezés egy nyári Legenda börzére de majd meglátjuk mi lesz belőle. Nincs ez másként más országokban sem. Minap leveleztem egy német gyűjtővel, Ő is erre panaszkodott. S nincs ez másként Angliában sem, ahol most május 26-27. én volt egy aukció. A Vectis aukciós ház rendezte. Biztos sokan ismeritek, aki nem annak pár szóban bemutatom. Egy klasszikus aukciós ház Angliában, árvereznek mindenfélét. A www.vectis.co.uk oldalon találjátok meg őket az interneten. Főleg sok játékot, abból is néha matchboxokat. Ez a mostani is egy ilyen volt regular és superfast modelleket árvereztek. Jogosan kérdezitek, hogy rendben, de miért írok én erről ?

Berakok egy pár tételt mutatóba:






Szerintem ezek valami egészen elképesztő árak. Még hozzátenném, ezen kívül még ki kell fizetni az aukciós ház jutalékát, ami további 25%! Rendben, hogy ritka vagy prepro darabok, na de akkor is! Kíváncsi lennék a véleményetekre szerintetek mennyire reálisak ezek az árak? Minek lehet betudni? Ki vannak éhezve az emberek a börzék hiánya miatt? Vagy mi lehet az ok? Kommentekben indulhat a diskurzus! ;-)

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Hát ha már a brit bulvársajtó is felkapja a témát, akkor azt hiszem mondhatjuk, hogy nem mindennapos a dolog!

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9645973/Matchbox-toy-collection-sells-281-000.html

Amúgy nagyon-nagyon régen vásároltam a Rockertrontól - ami online is elérhető. Teljesen korrekt hely, de már akkor is drágának számított.

porsche írta...

Nálam is jelentkezik elvonási tünet, természetesen én is az online apróhirdetések felé fordultam - bel- és külföldieket egyaránt böngésztem. Felhozatal híján így vettem olyan dolgokat is amiket eddig kerültem vagy hanyagoltam :-)
Viszont szerintem itthon is érezhető drágulás, ha nem is a eladók oldaláról, de a licitek néha erőteljesen "elszabadulnak". Van amit kintről olcsóbban beszereztem postával, mint amennyiért itthon elkelt.