2021/06/07

Matchbox MB-72 Dodge Commando Delivery Truck – Update

Az, hogy halmozom ezeket az apró teherautókat, a vanitisz és kamionkórság betegségem szövődményeiből eredhet. Nyilván mindenki más számára halálosan unalmasak, de én kifejezetten kedvelem a tarkaságukat.

Beszereztem három új verziót, melyek közös vonása, hogy mind promóciós darabok – talán nem hiperpontos, de hajlamos vagyok egységesen MB-72-ként elkönyvelni őket. A két ausztrál dobozos 1988-ból származik, az amerikai 1989-ból. Nem szándékozom felbontani őket, de ezeket a régi, ablakos Superfast papírdobozokat könnyű fotózni és fel is tárják a tartalmukat.


1988-ból származik ez a promóciós darab. Az ausztrál doboz ne tévesszen meg senkit, a Mitre 10 egy új-zéladni vasárú kereskedés. (Valami olyasmi, mint nálunk az Obi, vagy Praktiker.)

Szeretem ezeket a klasszikus Superfast dobozokat. Könnyű fotózni és feltárja a tartalmát is. A fényképezőgépem viszont nem szereti a kéket, a valóságban ez sokkal melegebb árnyalat.
A "ronda és finom" csokit kell bemutatni valakinek? Ez már bizony tényleg ausztrál kiadás.
Van ennek is hátulja.
Egy évvel későbbről és az Egyesült Államokból való.
Ha elég sokáig nézitek mereven, a négyzethálós háttérre fókuszálva, akkor beüt a 3D-s optikai csalódás és az ablak, meg a Matchbox logó lebegni tűnik! Komolyan!

Nincsenek megjegyzések: