2021/04/16

Hot Wheels Car Culture Team Transport #24: Custom Corvette Stingray

Tulajdonképpen azt utálom a Mattelben, hogy iszonyúan tudnak, ha akarnak, legyen szó akár Hot Wheelsről, akár Matchboxról. És itt akartak. Sikerült is nekik akarni. Ebben a szériában - lásd a logóját itt rögtön balra - folyamatosan sikerül.

 

Menő Verda Autókultúra Csapatszállító*

2018-ban dobta a piacra a Mattel a fenti néven futó sorozat első három darabját. A recept egyszerű: egy versenyautó a festésben hozzá illeszkedő járműszállítóval. De micsoda festések és micsoda verdák, barátaim! Persze, kokettáltam én korábban is a Car Culture sorozat darabjaival, amik festéssel, meg igazán szép kerekekkel feljavított, gyűjtői darabok, de az alapokat a mainline modellek adják. Szóval nagyjából azok ipari kivitelben, ami a szerző kollégák is művelnek – gyakran egészen művészi szinten. A különbség a szponzorlogók használatában, meg a következetes versenytémában van. Egyértelműen gyűjtői darabok, sajnos az áruk is. Letettem róluk, mert a pénztárcám vastagsága nincs metszetben ezeknek az árával. Hogy ez a darab mégis eljutott hozzám, az annak köszönhető, hogy akcióban kínálta az egyik online pénztemetőm. (*Bocs az ostoba viccért, csak eszembe jutott egy régi, Origós cikk, aminek már az első mondatától a kezembe temettem az arcom.)

#24

Ez a konkrét darab 2020-ból származik, azon belül is a harmadik – a tudományos hotvilszológia szerint – „mixnek” nevezett, háromdarabos szériából – erről bővebben majd alább. Az összes, a sorozatban megjelent darabból pedig ez a huszonnegyedik a sorban.

A pakkból a csapatszállítót „Team Flyer” néven emlegetik és ha jól számoltam összesen hatszor szerepel a sorozatban eddig. Nem tűnik valódi teherautót mintázni, én legalábbis nem látok bele semmit, amire különösen hasonlítana – a japán, belpiacos teherautók nem érnek, azokhoz pont annyira értek, mint a szusihoz.

A versenygép pedig egy Chevrolet Corvette C2, azaz a második generáció ebből a legendából. A helyzet az, hogy voltak itt már mindenféle generációs Corvette-ek, az őssel foglalkoztunk is alaposabban, de C2-vel érdemben nem, csak Lone Star modellként jelent meg itt. Illendő lenne bepótolni ezt, de semmiképp sem egy olyan NRFB szett kapcsán fogom ezt megtenni, ahol csak félősen dugja ki a nóziját a szállítójárműből, merthogy alig látszik belőle valami. Merthogy én ezt nem szándékozom kibontani, félek felbontandó másodpéldány beszerzésére soha nem lesz keretem. Bocsássátok meg nekem ezt, igazán megérdemelné, hogy alaposan körbefotózzam, merthogy gyönyörűséges.


Eredeti Corvette logó és a Good Year, mint szponzor. A Mattelnek nagyon el tud sülni a keze, ha akarja. Itt akarták és mi, gyűjtők voltunk a célkeresztben.

Nekem nem ad ki semmit, amire különösen hasonlítana a "Team Flyer" teherautó. Talán valami JDM teherautó... De szép és ez a lényeg.
Félősen dugja ki a nóziját a Corvette C2. Nem foglalkoztunk még vele érdemben és nem most fogunk, mert csak ennyi látszik belőle. (Adományokat felbontandó másodpéldány beszerzésére elfogadunk!)

Így néznének ki, ha ki lennének bontva. A képet az Amazon.com-ról nyúltam. Bocs Jeff.
A harmadik 2020-as Mix másik két tagja. A Mazda nem ér, az az elsőből van. (A blister hátuljáról szkennelve.)



1 megjegyzés:

somytomy írta...

Fú, ettől most kicsit elkapott, hogy kéne, pedig amúgy már eléggé elhalt nálam a kisautós vonal.