2021/04/23

Matchbox Chevy Van - UPDATE

Nem hittem volna, hogy miután eladtam a Matchbox Chevy Van gyűjteményemet - pár kivételtől eltekintve - lesz még olyan darab amit be fogok szerezni belőle, de ezt képtelen voltam kihagyni. Az egész úgy kezdődött, hogy a Matchbox Superfast negyvenedik évfordulós kiadását megtartottam, annak sem tudtam elengedni a kezét, a jelen darab pedig dekorációját tekintve szorosan kapcsolódik ahhoz.

Három év kihagyás után, 2019-ben egy Service Squad elnevezésű ötös csomag keretein belül került újra a kínálatba. Egyszerűen csak úgy belecsempészte a Mattel, pedig a festése nem is akármilyen, az ötvenedik évfordulónak állít emléket. Igen, ezt most csak így, elhintve egy pakkban. Nélkülöz mindenféle különlegességet, leszámítva persze a stílszerűen arany színű festést és a látványos dekorációt - természetesen külön sorozatban, méltó módon is megemlékezett a Matchbox erről az évfordulóról, de erről majd később. A fenti okok miatt voltam kénytelen beszerezni belőle egy példányt.

Az eset pikantériája, hogy a fotók szerkesztése közben tűnt fel rajta egy igen érdekes dolog: a 2007-ben megjelent öntvényt ezúttal alaposan átdolgozták. Komoly változások történtek, teljesen újak a kilincsek, a hátsó lámpák, kapott oldalsó helyzetjelzőket és a tetőnek is van már rendes pereme. A hátsó rendszámtáblát hozzá igazították az elsőhöz, vagyis felirat nélküli lett az is. Az új öntvénynek hála a motorháztető élén levő öntési hiba is eltűnt. Hátul még az ajtókat is átdolgozták, az oldalsó domborítás oda is átér, a lökhárító felett eltűnt a dudor, valamint az ajtók élei is szebbek, ahogyan a zsanérjai is, no meg persze van egy zárja is. Összességében sokkal kifinomultabb és mutatósabb lett így és talán lesz még belőle a továbbiakban pár változat, nem fog eltűnni a süllyesztőben.

A legújabb Chevy Van a gyűjteményemben
Van beltere, ennek ellenére teljesen átlátszatlan üvegezést kapott
Vajon lesz majd hatvanas dekorációjú is?
A lámpafestés sokat dobna a fekete komorságon
Először csak a rendszám egyszerűsége tűnt fel, pedig itt sok minden változott
A negyvenediknél azért kicsit jobban megadták a módját a megemlékezésnek
Ebből az ötös pakkból származik az arany Chevy
 

Nincsenek megjegyzések: