2013/01/13

Matchbox MB-65 Austin FX London Taxi

Már egy jó ideje tervezem, hogy az újabb kiadású London Taxiból is be kéne egyet szerezni a gyerekkori darabom mellé. Igazából nem tudtam, hogy melyiket is lenne jó megvenni, ráadásul ami az idők folyamán a kezeim közé került, az pont nem tetszett, főkén mert nem fekete volt. A leginkább esélyes a 2005-ös darab lett az eddigi kínálatból. Tartott ez egészen addig, míg meg nem láttam a tavalyi verziót. No nem az első recolort, hanem a lenti képeken is látható másodikat, ami szinte tökéletesre sikeredett. Fekete, szürke alvázzal - a lökösöknél van értelme -, a lámpák, a hűtőrács és a hátsó rendszámtábla kifestve, igazából már csak a szabad jelzőt kifogásolhatnám, aminek a kifestése - sárga amúgy is került a tamponozó gépbe a rendszám miatt - még dobna rajta. Azért nagyon nem bánkódom, mert a barna belsővel és a választott kerekekkel nagyon jól néz ki, megérte rá várnom - simán lepipálja a Bob verziókat. 

Az új jövevény kapcsán előtúrtam a gyerekkori darabomat - amit a GMC Wrecker és a Sprint Racer társaságában kaptam -, hogy készítsek arról is egy pár képet. Nem egy összehasonlítós képre gondoltam, mivel egyrészt azt a típustörténettel egybetöltve az első linkre kattintva  már megtekinthetitek,másrészt mindkét Austinom megéri az önállóságot. Az újról már írtam, hogy miért, a régi pedig azért, mert gyerekkoromban kicsit felturbóztam. Egy pár Tic-Tac-os dobozról származó matricarészletekkel dobtam fel. Nem sok felület maradt rajta szabadon, rendesen kidekoráltam, ami akkor jó ötletnek tűnt és még tetszett is. Későbbi, de még gyerek fejjel már le akartam szedni, de féltem, hogy ragacsos marad és azt nem tudom mivel a fényezés sérülése nélkül eltávolítani. Mai fejjel ismét gondolkodtam ,hogy lecsupaszítom, de aztán rájöttem ,hogy ez így az igazi emlék a gyerekkoromból, így részemről már ilyen marad.

Sajnos a szabad jelzés festése kimaradt
Egy tökéletes kerékválasztás
 
 A rendszám elég fantáziátlan, de legalább van 
Gyerekkoromban kicsit feltúrbóztam
 Nem sok szabad felülete maradt
 A zászló természetesen nem Tic-Tac-ról való
Matchbox MB-65 Austin FX London Taxi

5 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Nagyon tetszik a gyerekkori taxid. Nekem elsőre egy őrült csapat villant be róla, akik annyira elvetemültek, hogy egy londoni taxival indulnak neki mondjuk a Dakar Rallynak, és ehhez a Tic-Tac-ot sikerült megnyerniük támogatónak. :-)
A tavalyi verzió is szép, a szabad jelzőre tényleg nem ártott volna egy kis festék. A rendszámmal mi a baj? Pont ideális egy TAXI-nak. :-)

Sam. Joe írta...

Nem tudom eldönteni, hogy ez a recolor kell-e nekem az idén... Azt hiszem inkább nem.

porsche írta...

Ikarus 256: Nem csalódtam benned, hogy leveszed a rendszámkódolást ;-)

Joe: Pedig szerintem ez az eddigi legjobb belőle.

Tommi írta...

A gyerekkori fekete példányom mellé nekem is ez az ideális. Kolléga, ha látsz még, hozz egyet nekem is. :-)

A tictacos meg simán lehetne Budapest-Bamako járgány. :-D

Dancergee írta...

Látom már akkoriban is alkotói lázban szenvedtél :P