2010/12/19

Matchbox MB-68 4x4 Chevy Van - UPDATE

A Matchbox-nak már egy ideje szokása, hogy az USA-ban kiadnak olyan hármas és ötös pakkokat, amiken egy kiválasztott - és persze licencelt - rajzfilm szereplőit festik fel az adott járművekre. Ilyen hármas pakkokból Joe már mutatott egy párat, ahol elég negatív véleménnyel írt róluk. Bevallom, szerintem is abszolút felejtősek, értelmét nem sokat látom, főleg ha egy kamion felületére festenek rá valamit egy rajzfilmből. Egy furgon, vagy kisbusz oldalán azonban szerintem még az elviselhető kategóriába tartozik, van is pár, ami tetszik, de ettől függetlenül nagy birtoklási vágyat nem gerjesztenek bennem. Az, hogy még is lett egy 2005-ben kiadott ötös pakkból származó, rajzfilmes festésű 4x4 Chevy Van-om, az teljes mértékben a véletlen műve. Vagyis inkább Rájen kollégáé, aki felajánlotta nekem megvételre ezt a darabot. Nem tudtam neki ellenállni, hiszen ez a jármű az egyik kedvencem a Matchbox kínálatában, másrészt mert meglepő módon tetszik is. A pakk témáját adó - és annak kiadásának évében megjelent - Robots című rajzfilm nekem kimaradt az életemből, így nem tudom a felfestett két robot ki és milyen szerep jutott neki. Jópofa ötlet, hogy egy - nem egyenes - vonal mentén felfestettek fogaskerekeket, valamilyen izékkel együtt, mint egy dekorcsík. Az alváz szürke, króm mentes műanyag, ami a hatalmas terep kerekekről nem mondható el, azok szépen csillognak. Alapesetben azt mondanám, hogy nem nagyon illik alá ez a kerékkombináció, de jelen esetben jól kiegészíti az összképet, aranyos kis játékautó benyomása van tőle.

A jól ismert forma Robots dekorációval
Részelt a rajzfilmből, az autóra festett két szereplő jelenlétével

3 megjegyzés:

pittlaren írta...

Alapesetben nem nagyon kedvelem ezt a fajta, "ballonos" kereket, de ehhez a járgányhoz nagyon illik! A festése is jópofa, abszolút vállalható darab!

RÁJEN írta...

A pakkból nekem a VW Bus kellett csak, a maradék három megy valami rokon kisgyereknek karira. Szerintem ez a járgány abszolút vállalható, a film megnézését pedig erősen ajánlom, nagyon jópofa! (Jut eszembe, egy kis reklám: a MediaMarkt-ban a WALL-E kétlemezes díszkiadása 4 db tartós ceruzaelemmel együtt 990 Ft!)

Sam. Joe írta...

A film tényleg remek, meg is van DVD-n, de egyszerűen nem emlékszem a karakterek nevére! A kék a főszereplő, az biztos. 8-)