2010/12/06

Matchbox Connectables Peterbilt és Kenworth Wreck Truck

A Matchbox Connectables termékpalettája elég szerteágazó, mindemellett elég alul dokumentált is. Nem igazán a gyűjtök kedvence, oly nagyon én sem rajongok érte, ám azért nem minden esetben megyek el mellettük. Ennek fő oka, hogy olyan modelleket is átvettek az 1-75-ös kínálatból, amiket kedvelek. Ez okból került hozzám a Peterbilt Wreck Truck 1990-ben kiadott Connectables verziója, valamint annak a hátsó részét felhasználó Kenworth vontató, ami 1991-es kiadás. A Peterbilt megszólalásig hasonlít az annak alapjául szolgáló fém karosszériás testvérére, tulajdonképpen csak a szétszedhetőség miatt kellett módosítani a gém kialakítását. Persze, ha jobban megfigyeljük őket, akkor apró eltérések garmadáját figyelhetjük meg rajta. A Kenworth már jóval kevésbé hasonlít társára, valószínűleg a fém kivitel rövidebb ideig ült modellt a készítőknek. Pehelysúlyát ellenpontozandó, ballaszt fémdarabot helyeztek el a fülke belsejében. Fényezésük a szériára jellemző ezüstben pompázik, amit a Peterbilt esetében lila-neon sraffozással dobtak fel, míg a Kenworth egy - legalábbis szerintem - dögös lángmintát kapott. Nálam maradnak így egyben, nem fognak idegen testrészeket kapni, úgy is csak Porschéval tudnám kombinálni őket. Ezek közül az egyiket már láthattátok, a másikat viszont megragadva az alkalmat most mutatom meg. A dekoráció színválasztása nem éppen a legszebb, de volt már itt ennél rosszabbat is.

Peterbilt vontató műanyagból és fémből
Főként a plató feletti részben különböznek
A rendszám a költségvetés áldozata lett
Ugyanaz a plató más fülkével
A Kenworth fülkéje merőben más, mint a fém társáé
Ide még akár beilleszthető lenne egy kipufogókat is tartalmazó toldat
Nem igazán fiús a színvilága ennek a Porschénak

7 megjegyzés:

Tommi írta...

Nem tudom miért, de ebben a formában sokkal zorallabbnak tartom a Kenworth-öt, mint a normál, fém kasztnisat. Lehet, hogy csak a fekete hűtőrács miatt.

Sam. Joe írta...

Most hogy mondod, ja. És biztos a hűtőrács teszi.
http://matchboxmemories.blogspot.com/2008/04/peterbilt-update-commando-strike-force.html

pittlaren írta...

A Peterbilt nagyon vagány!

Névtelen írta...

A Kenworth eredetileg versenykamion volt, három részből állt, ahogy gondoltad is a fülke mögött volt a középső részen a kipufogó, a hátsó részen pedig az ikertengelyek és egy nagy spolier. Főleg a sztenderd darabokat adták ki szétszedhető változatban, néha pluszrészekkel megküldve, mint ahogy ez a kamionnal, vagy például a Lincoln Town Carral is történt, ami egy plusz nagy toldalékot kapott középre, de kiadtak csak ott szereplő kocsikat meg egyéb dolgokat,is, pl. Chevy Nomadot, Ford A model Cabriót, meg még sok minden más fene fura guruló meg repülő érdekességet, főleg versenygépeket! A maga módján érdekes volt, nekem sok Connectables-em volt pont emiatt.

porsche írta...

Igen, pont arra a középső részre gondoltam, hogy ide is be lehetne iktatni. Viszont van nyerges/kipufogós végződése is, amit linkeltem is az első mondatban.
A Lincoln egyik vicces példányát anno beszereztem Joe-nak, de nem karom lelőni a poént.

Névtelen írta...

Igen, "Crazy Limo" néven kiadtak pár nagyon pihent marhaságot vele, a "sógoroknál" anno voltak is az áruházban.:)

Névtelen írta...

Connectables-ekkel kapcsolatban azok fénykorában, 1989-90-91-es katalógusokban lehet infókkal és sok képpel találkozni!