2010/12/24

Matchboxon kívüliek karácsonyi különkiadás: Little Ant Fast Wheels Super Powerful Die Cast Metal Car 8 pack, avagy sírás a karácsonyfa alatt

Szeretnék mutatni nektek egy olyan kisautókészletet, amivel kapcsolatban az a legfontosabb, hogy soha, semmilyen körülmények között ne vegyétek meg senkinek! Valamelyik hipermarketből származik, de egy jó érzésű céllövöldés sem merné kitenni egypálcásra sem, tartva attól, hogy a búcsújárók testi fenyítésben részesítik érte. A legnagyobb disznóság vele kapcsolatban, hogy a dobozon keresztül nem is tűnik olyan vészesnek.

Így nem is tűnik olyan nagyon vészesnek, ugye?
Jegyezzük meg ez a feliratot!
A kisebb betűvel szedett rész durva fordításban: "A jobb minőség és érték érdekében". A Ferrarinak látszó tárgy meg elad.
"Ha a termék lövési funkcióval bír, akkor ne lőjük emberi testre."
A tartalom. Az már kívülről is látszott, hogy nem feltétlenül egy Hot Wheels, vagy Matchbox minőség...
... azért ekkora kupac ganéra nem számítottam. A kerekek büntetnek, az illesztési hiba gyári.
Az egész trágyakupacból csak a kék karosszéria fém. Legalább három gemkapocs kijönne belőle! Arra gondoltam, hogy odaadom a macskának had pofozgassa, de félek, hogy megsérti vele magát, merthogy még kölyök a lelkem. Aki mond egy ésszerű felhasználási módot erre a trágyadombra, az a vendégem rá!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már a dobozról messzire ordít, hogy gagyi!:) Remélem nem adtál pénzt érte, mert akkor biztos ott kuncognak Kínában vagy Bangladesben, vagy ahonnét ez a valami származik, hogy "na, egy balek azért mégis akadt!":)

A szomorú sejtésem azonban az, hogy sokan vesznek effélét, legalábbis a játékboltok és áruházak kínálatát elnézve. Most jártam egy nagy játékáruházban, ahol kisautófronton csak mutatóban volt egy pár Matchbox meg Hot Wheels, a többit, ami a kínálat nagyobb része volt - jobb-rosszabb gagyi - inkább feledném! (Beszédes volt pl. a Transformers-állomány is, hogy az igaziakhoz képest, ami szintén mutatóban volt csak, legalább ötször(!) annyi volt a pofátlan vagy kevésbé pofátlan lenyúlás, azaz a kínai hamisítvány!) De hát a csóró magyarnak erre fussa, ha meg nem akkor sem igazán erre lesz igénye!

Az ötleteim a készletre: roncstelepmiliőhöz vagy Monster Truck-os kilapítani valóknak ideális, némi szerszám (értsd nagykalapács) igénybevételével, esetleg gyépés oviba játéknak (ezekért senkinek nem fáj a szíve, ha mondjuk Ödönke lenyeli őket), vagy mementóként elrettentésül, hogy hova süllyedhet még a léc! Ha meg is tetszett valamelyik ötlet a nevemben add át inkább jótékony célokra (ha el merik fogadni)!:)
Kellemes ünnepeket!

Unknown írta...

Trágyakupac. Sajnos erre a nemtudommire ez enyhe kifejezés. Még jó hogy ültem ,amikor megláttam.

Kellemes karácsonyt!

Névtelen írta...

Névtelen: Nem, kaptam ajándékba egy rokontól normális ajándék mellé kiegészítőbe, mert "te gyűjtöd az ilyesmit". Szegény nyilvánvalóan nem nézte meg, hogy mit vesz. Nem is neheztelek rá, sőt nagyon nagyra értékelem a jó szándékot, meg hogy valóban gondolt rám.

Nagyon felháborít, hogy milyen rohadék módon van ez csomagolva, hogy ne látsszon, hogy milyen minőségmentes vacak van belül. Ráadásul a szegényekkel szúrnak ki, a minimálnyugdíjas nagyival, aki abban a döntéshelyzetben van, hogy vehet egy kisautót 500-ért, vagy nyolcat hasonló összegért, akkor gyanútlanul megveszi ezt a kupac fost.

Áhh, én ezt nem adom tovább a "szegény gyerekeknek" mert nem érdemelnek ilyen büntetést. Főleg, hogy a pocsék anyagból készült vackok alkatrészei elállnak egymástól és természetesen az eldolgozatlan felületek szúrósak, élesek.

A roncstelep, vagy bigfoot játszótér dioráma jó ötlet, szóval megnyerted! Kéred? ;-)

Joe: Köszönöm szépen mindannyiótoknak viszont kívánom!

RÁJEN írta...

Az a vicces, hogy ebben a műfajban is van olyan, ami tetszik, majd mutatom nemsokára. Nem akarom ellőni a poént, de tedd el és 30 év múlva dobd fel az ebay-re! ;)

Névtelen írta...

Na igen, a szándék a fontos! Szinte látom is magam előtt szegény kisnyugdíjas nagymamát, aki megveszi csupa jó szándékból, mert "milyen jó is lesz az!" Amúgy én is jártam így anno, amikor gyerekként kínai gagyit kaptam, de emlékeim szerint még azok is kurrensebbek voltak ezeknél! Ők, a gyártók is tudják, hogy szar az árujuk, ezért "rejtegetik" ahogy tudják!:)

Kösz az ajánlatot, de ha nem akarod továbbadni inkább valósítsd meg valamelyik ötletet. Vannak még bigfootos autók a Matchboxnál is, azok ideális bemutatásához jó lenne egy ilyen "lapítójátszótér"!:) Esetleg kaszkadőrshow-s törni-zúzni való kocsikként is használható (amikbe becsapódnak, efféle).
Amúgy nekem is átfutott az agyamon, hogy külön ilyesmi célokra veszek egy ilyen gagyi-egységcsomagot, de sajnálom rá a helyet (meg igazából a pénzt is)!;)

Ja, és a tanulság: inkább ne kérjünk ismerőseinktől, családtagjainktól kisautókat, legalábbis ne előzetes egyeztetés nélkül, hacsak nem értenek minimálisan hozzá!:)

Sam. Joe írta...

Névtelen: Ami a tanulságot illeti én nem kértem semmit, spontán volt az illetőtől.

Névtelen írta...

Igaz, úgy mondanám akkor, hogy esetlegesen "tudatosítsuk" udvariasan a laikus rokont, ismerőst, hogy ne fáradjon kisautó vásárlással, persze csak ha notóriusan szarokat hoz csupa jó szándékból.:) (Kevéssé valószínű, hogy pont az ő szomszédságában lenne valami csak, amit máskülönben mi vagy más, értő ember nem tud megszerezni, és ezért lemaradnánk róla. De még ha lenne is gyanítható, hogy akkor is a gagyit - és olcsót - veszi le a polcról, úgy meg ott vagyunk ahol a part szakad!):)

Gábor írta...

Én épp egy nemrég felhúzott pláza játékboltjában álltam meg egy legónak látszó szett előtt. Az ilyen szinten nyilvánvaló másolatokat égetőbe kellene vinnie a vámhivatalnak. Ehhez képest polcon van? Van jóérzésű ember, aki kiteszi, meg legalább még egy, aki leemeli?! Itt tartunk.

Jah, és a Lego magyar munkahelyeket is jelent.

Sam. Joe írta...

A minap a dunakeszi Auchanban lévő RC üzletben láttam pár doboz kínai LEGO utánzatot. Le akartam fotózni, de mivel tök üres volt a bolt, biztos konfliktus lett volna belőle, szóval inkább hagytam a francba. 8-(