2010/12/20

Matchbox MB-28 Ford Thunderbird Turbo Coupe

Azt nem állítom, hogy csak a Matchbox termékekre lehetne egy „Ezt igazán kár volt”, vagy „Jajj, de csúnya!” blogot alapozni, bár kétség kívül folyamatos kísérletek vannak arra, hogy témát szolgáltassanak egy ilyen periodikának.

1992 volt az az év, amikor az addig MB-61 szám alatt futó, teljesen emészthető megjelenésű Ford T-Bird Turbo Coupe-ból – melyet teljes egészében kiveséztünk az előbb linkelt postban – MB-28 lesz és a festése mintáinak megtervezését a Kokós Virággyerekek Kedélyes Nyáresti Dürrögése nevű pszichedelikus folk-soul-trip hopot játszó zenekarra, a színei kiválasztását pedig egy bespeedezett, plusz még energiaitallal aljasított kiscsoportos ovisra bízzák. Az eredmény pusztító, félúton a borzasztó és a rettenetes között.

Egyetlen mentségem arra, hogy nekem mitől van ilyenem az, hogy az 1991-es MC-10-es szett tartalmazza. Ezzel kapcsolatban az a jó hírem, hogy ez az utolsó jármű ebből a készletből, aminek örömére ismét közlök két képet arról, hogyan is fest a teljes doboz.

Matchbox MB-28 Ford Thunderbird Turbo Coupe. Mintáját és színeit tekintve környezetszennyezés.
Semmiféle felelősséget nem tudunk vállalni, ha ez beégett a retinájába valakinek. Tessenek ez esetben a Mattelhez fordulni!
A hátsó szélvédő alá azért jutott egy öntési hiba. Érdekes, hogy hány kisebb-nagyobb hibás darab jutott ebbe a csomagba, pedig nem erről híres ez a gyártó.
Mivel ez az utolsó olyan darab, ami nem szerepelt még itt az 1991-es MC-10-ből, lezárásként álljon itt a dobozfotó!
Matchbox CC-1 és CC-24 hordtáskák reklámjai a hátoldalon. Teljesen véletlen, de én is egy postban tárgyaltam őket anno.

2 megjegyzés:

Tommi írta...

Ilyenem volt, amikor kicsi voltam. Azóta eljátszottam...

Névtelen írta...

Nekem is ilyen színben volt meg, engem annyira nem zavart, "hozzáedződtem" a sok ízlésficamos kocsihoz, mert akkor tízből nyolc kb. olyan volt. Az enyém még azzal is meg volt toldva, hogy lejárt a hátsólámpatest a kasztniról! Amúgy én is a pirosat szerettem volna inkább, már csak azért is, mert két olyan piros, távirányított T-bird szerepelt a Knight Rider egyik epizódjában (amiket gonosz feltalálóként a Dallasos "Dusty Farlow" irányítgatott), de végül is nem lett azóta sem. Most meg már annyira nem hoz lázba, de lehet, hogy egyszer alkalomadtán mégis veszek!